Vajk Creative Commons License 2001.04.18 0 0 287
szia jad,

Par gondolat(talan mar irtam valahol, ha igy lenne, elnezest az ismetlesert):
A Pokemon ellenerzest nem ertem. Annyian irtatok errol, mint forosszrol es fogonoszrol, hogy fogtam magam es megnezetem a hetvegen egy reszt belole.Sot, az Index Kulturaban el is olvastam a tortenetet a mozifilmnek. En semmi taszitot nem lattam ebbol az egy reszbol, kb tizedannyi eroszak es harcolas volt benne, mint egy Tom&Jerry rajzfilmben. Mivel a kerettortenetet nem ismerem, igy lehet, mellefogok a velemenyemmel: nem ertem az odzkodast a pokemontol.(ismetlem, egy reszt lattam belole)Van benne egy szamomra nem szimpatikus versenylaz, mindenaron gyozni szandekozo emberkek nyomulnak benne, de eroszakban nem nyujtott kimagaslot, hozta a tobbi rajzfilm (Gyalogkakukk, stb) eroszakszintjet. (Szvsz al-entellektuell korokben mindig is divat volt szidni es fikazni az eppen aktualis divatot es a Pokemon ellenessegben is ezt velem felsejleni. A tobbi rajzfilm miert nem baj? Felrobban, lezuhan, felgyullad, megeszik, raesik, lebaltazzak, ledobjak, sarkany egeti, banya varazsolja el, orias apritja szet stb.. Egy atlag rajzfilm kifejezesei ezek)
Ahhoz nem kell waldorf, hogy egy egeszseges felnott elzarja, vagy ha ezt nem is tudja, de megszurje ezeket a hatasokat. Ehhez kell egy normalis csaladi hatter es nem szabad arra hagyatkozni,hogy a waldorf majd megoldja helyettem a csaladbol gyokerezo gondjaimat! Igenis felnottkent kell kezelni a gyerkocot, elmeselni neki, mi miert van, nem idiota magyarazatokat odalokni neki es foglalkozni a magunk dolgaval tovabb, mondvan, te ezt ugysem erted. Es ha egy gyerek igy van nevelve, mar kozel sem annyira veszelyesek (de meg mindig feleslegesek !) ezek az ingerek.

A waldorf ertekrend azert idegen nekem, mert egy szigetet kepvisel, (mondhatni Utopia szigetnek is), ahol elzarjak a szigetlakokat a kornyezo vilagtol. Ami nem lenne baj, ha lenne egy masik vilag, ahova ezek az emberek kesobb elmennek es elik az eletuket, de az a gond, hogy a sziget utan ugyanabba a vilagba ternek vissza, amelybol a sziget kiszakitotta oket. Vajon jol van ez? Igy kell felkeszulni?

Gyerkocommel barmikor beszelhetsz:)

Apropo, ha mar beszelgetesnel tartunk: kinek lenne kedve osszejonni egy IRL talalkara(akar gyerkocokkel egyutt?)

Előzmény: jad (286)