Faxni Creative Commons License 2001.04.12 0 0 260
FeCO, köszi, hogy leírtad. Én nem is mertem kérni, de jó, hogy mások igen...

haliho, az énkép, nem az, hogy pl. hogyan, hová rajzolja le magát, ha teszem azt az a feladat, hogy rajzold le a családodat. Csillából tudok kiindulni, ő mindig királylány-szerűen rajzolja magát, kettőnk közé de közelebb hozzám és ez valahogy tükrözi is a jelen állapotú jellemét. Meg tud önmagáról mondani ezt-azt, hogy milyen is ő, meg ki is ő. Szvsz lehet énképe egy 6-7 évesnek, aztán persze az el is veszhet az évek viharában, innen a sok énkép-hiányos tudós stb.
Az nem rendpártiság, a hangsúly a "ritmus" szón van - ha a gyerek életében a tevékenységek bizonyos állandósággal, rendszerességgel történnek, az nagyon sokat jelent az önbizalom, kiegyensúlyozottság, fegyelem, biztonságérzet szempontjából. (Szvsz)

FeCO, nevelési tanácsadóba mindenképpen menjetek. Annak alapján, amit leírtál, esetleg még az is lehet, hogy nem annyira pszichés a problem, mint inkább idegrendszeri. Olyasmire gondolok, mint pl. dyslexia vagy valami hasonló idegrendszeri problem, mozgáskoordinációs zavar, x. Sajna sok ilyen van és sokáig nem törődött ilyesmivel senki. Ma már igen és lehet segíteni rajta. Soxor egészen a szülési körülményekig kell visszalapozni, hogy rájöjjünk valamire.

Én értettem a megfelelt-nem megfelelt arányt. (dicsekszem)

Off:
Gabeszka, de, Bocskai aztán JózsefAttila (előbbi jó volt, utóbbi rémálom még ma is)

Faxni