FeCO Creative Commons License 2001.04.11 0 0 256
Tényleg elég rossz róla beszélni, de hát a közjó érdekében esetleg :-)

Készségek: pl. nem tudja magát elhelyezni a világban, nincs énképe. Bizonyos típusú mozgásokat nem tud elvégezni, bizonyos reflexek nem működnek, pl. szemmel követni körmozgást. Korához képest gyakorlatilag nem tud lerajzolni egy embert.

Megfelelt/nem megfelelt: Azt jelenti, hogy ha húszan jelentkeznek és mondjuk 10 OK, akkor felvesznek még x főt (2-3 főt?) aki igazából nem ütötte meg a mércét, de azokat még fel tudják húzni. Nekem nem úgy tűnt hogy boldog-boldogtalant (máshol problémást) felvesznek, amit itt a topikban valaki mondott.

Miket kellene megváltoztatni: kevesebb tévé, több és válogatott meseolvasás, fix időpontban étkezések, heti ritmus, napi ritmus, házimunka, több természet, kevesebb "műdolog" (főképp ez égő, nyilván itt a szülői mk körében ezeket mindenki tudja :-).

Súlyosabb gondok: fentebb a készségeknél egy pár, inkább nem részletezem, bizonytalan vagyok, nem vagyok szakember.

Ezt az osztálytanító állapította meg egy 1 órás foglalkozás során, rendelkezik némi pszichológusi képzettséggel is. Természetesn kíváncsiak vagyunk más véleményekre is, úgyhogy elvisszük majd több helyre is (nevelési tanácsadó, gyerekpszichológus). A szülőknek nem kellett eljátszani Hamletet :-) "csak" közölte a tanító az eredményt, s megpróbáltuk együtt kinyomozni, min lehetne vátoztatni, mik lehettek a gyengécske eredményt kiváltó okok.

A területileg illetékesbe viszem valszeg, de meg sem kérdezték máshol se, hogy illetékes vagyok-e... És esetleg nem megkönnyítenék a saját dolgukat, ha legalább az oda jelentkezőket felmérnék és adnának tanácsot, hogyan lehet a lemaradásokat behozni szeptemberig?

Előzmény: haliho (251)