Mámi Creative Commons License 2001.04.11 0 0 255
FeCO,

Nagyon sajnálom, hogy el vagy(tok) keseredve, s én is kérdeznék

az egészséges megfelelt-nemmegfelelt arányról: írod: "ő nem felelt meg, nem fér bele a keretbe egyelőre. Igazából maradt egy kiskapu, ha sikerül sok mindent megváltoztatni nála az életében..., tud fejlődni szeptemberig, akkor újra elvihetjük, megnézik."
Mi az a fejlődés, ami szeptemberig a megfelelt kategóriába teheti? Akkor kibővül eggyel a keret, ha megváltozik? Mit kell megváltoztatni? (Tudom, ezek nagyon személyes dolgok, ha nem szívesen válaszolsz, ne tedd, de nagyon érdekelne)
Vajon ezek olyan dolgok, amiket ti magatok is szívesen csináltok máshogy, vagy csak annak érdekében, hogy szept-ben felvegyék?
Ezek az apró dolgok nem fognak természetellenesnek tűnni az eddigi életviteletekkel, szokásaitokkal szemben? Nem lesz idegen, erőltetett?

"A katolikus ..., mi nem járunk templomba, nem is imádkozunk, s azt mondták, hogy anélkül kár odaíratni a gyereket."
És ha szeptemberig rászoktok a templombajárásra, meg az imádkozásra, akkor talán oda is felveszik? vagy ez nagyobb változtatás lenne nálatok, mint a Waldorf-féle változtatási javaslatok?

Mik azok a készségek, amik egy iskolaérett gyereknél hiányoznak, vagy nem kifejlődöttnek számítanak a Waldorfba történő bekerüléshez? (Tudom, ez is személyes, de talán egy waldorfos tanár általánosságban, nem személyre szólóan -nem a kislányoddal kapcsolatban- tud választ adni, akár felsorolásszerűen is )

"A reklámokat .... igenis ki kellett volna zárni."
Ki lehet egyáltalán? mert szerintem kizárni nem, csak esetleg a lehető legminimálisabbra szabni a velük való érintkezést. vagy elköltözni egy lakatlan szigetre

"Az a "baj", hogy ők nem racionálisan gondolkodnak..."
Egy gyereknek "kis felnőttek" kell lennie, nem gyereknek? (felnőtt pedig "nagy gyerek") Milyen mércével mért racionalitással kell egy gyereknek gondolkodni? felnőtt racionalitással, vagy egy gyerek racionalitásával?

Mindenesetre, kívánom, sikerüljön úgy az iskolaválasztásotok, ahogy szeretnétek, szeptember még messze van.:)
Ha a személyes érintettség miatt nem írsz konkrétumokat, kérem egy waldorfos tanár segítségét a válaszadásban.