szalka Creative Commons License 2001.04.03 0 0 185
" A gyereknek nem mindig kell alárendelni az életünket! De ha sosem, akkor annak is van eredménye... És nincs túl sok idő..."
Hat sajna magyarorszagon ez nem foleg ido kerdese, hanem gazdasagi kerdes is es fokent az. Sajna egy atlagcsalad nem el ugy, hogy az anyuka megtehesse, hogy ne dolgozzek(hivatastudat meg egy masik teszta, de most nem errol van szo) Es mint olyan, hogy felidos munkahely nagyon keves van, es nem biztos, hogy anyagilag eleg a csaladnak, de leginkabb nem is talalni ilyet. A masik, hogy ez a koltozzunk egyet mert a gyerek iskolas lett es messze van az iskola se olyan dolog, amit csak ugy megengedhet maganak egy atlag csalad. Ugyanis egy koltozes nemcsakhogy maceras, de eleg sok penzbe kerul (atiratasi dij, szallitas stb) es lehet, hogy a mindenkihez hozzanott kis sajat zuga helyett egy szarul elrendezett kisebb lakast kap csak a regi helyett egy "menobb" helyre koltozes kello anyagi plussz nelkul automatikusan kisebb es lerobbantabbb lakast eredmenyez.
Aztan meg a tandij is eleg remiszto egy atlagos csaladnak, plane ha tobb gyereke van es mindet ugyanabb a suliba akarja jaratni. Tudom a tandijtol eltekinthet az iskola ha raszorulo a csalad. De a legtobb kevesbe tehetos csaladnak eszebe sem jut bekukkantani egy fizetos iskolaba, hiszen minek. Nekem biztos nem lenne kepem kopogtatni egy tandijas iskola ajtajan, hogy en is ideakarom jaratni a gyerekem, de a tandijat nem tudom kifizetni ugye nem baj?
Szoval sajna ezek a dolgok miatt a Waldorf sulit csak egy eleg vekony reteg engedheti meg maganak es nem azert mert a tobbi nem ert egyett a modszerevel , csak egyszeruen nem futja arra, hogy koltozzenek erte, hogy a feleseg ne dolgozzon es emelett meg tandijat is fizessenek. :-(
Előzmény: tyutyus (182)