Vajk Creative Commons License 2001.03.27 0 0 122
dcsh
koszi a valaszt, reakciot.

Egy iskolatol elvarom, hogy a gyerekemet megtanitsa tanulni es ezt gyakoroltassak is vele(marmint a tanulast). Elvarom, hogy ne dolgozzon a szuloi neveles ellen, ne elszigetelt ertekrend alapjan lattassa a gyerkoccel a vilagot. Vilagitson ra a lehetosegekre, de ne o dontse el a gyerek helyett, hogy neki mi a lelkehez kozelallo vilagnezet. Ez a szulo es a fiatal individuum dolga.
A modszertanban elmelyedhetek, de nem az en dolgom, hanem a tanare. Az en dolgom a modszertan eletkepessegenek a vizsgalata utan FELELOSEN eldonteni, hogy melyiket valasztom.Nem az eppen most aktualis intellektualis divatiranyzatokat meglovagolva kiserletezni a gyermekem jovojevel, hanem a leheto legjobbat adni.
"Vagyis tulképp ha az alapelvekkel sem tudsz azonosulni, hanem elutasítod azokat, akkor kicsit fölösleges a módszertant kritizálni. "
E logika alapjan nem kritizalhatom a fasizmust sem?? Vagy az iszlam torvenyhozast? Mitol felesleges olyat kritizalni, amivel nem ertek egyet??

"hogy te ezt az egész waldorfot gyengeelméjűségnek tartod"
nem, hanem divathobortnak. Ami elfogadhato egy farmer vagy egy polo eseten, de iskolavalasztasnal....
Atgondolatlannak tartom, nehol tudomanytalannak az egesz elmeletet. Leirasokat, amiket talaltam errol semmi extrat nem mutatnak a hagyomanyos modszertannal szemben, csak tul vannak magyarazva.(mint a marketing kb..)Elmeletek sokasagat gyartjak a temaban, de lenyegeben nem ternek el az alaptol, csak szoszaporitasnak foghatok fel.

"Mi az a dolog, amin felbosszantod magad?"
A butasag (finomitva pontositanek:ellenoriz(het)etlen informaciok) telitorokbol valo kiabalasa.(idezeteket lasd lentebb) Es ezekre alapozva "mozgalmat" szervezni, majd elbujni a felelosseg elol. Atvenni mas velemenyet es nem kialakitani a sajatomat, legyen az barmifele autoritassal valo szembenallas akar.

Kerdeseim megtalalhatoak lejjebb es eleg konkret temakat erintenek. Nem az elet ertelmet firtatom(42), hanem szvsz elegge korulhatarolhato dolgok megertesehez kertem segitseget a temat nalam minden bizonnyal jobban ismero szuloktol, tanaroktol, es tanuloktol.
Erdemi valaszt meg nem igazan kaptam....kiveve talan a Te leveledet, ami persze ujabb kerdeseket vetett fel bennem.

Előzmény: dcsh (116)