FeCO Creative Commons License 2001.03.24 0 0 97
Szia Dinomanusz!

Tehát te Waldorf gimibe jársz már, ha jól értem. Volt-e olyan osztálytársad, aki hagyományos gimibe ment tovább? Valaki azt írta, Waldorfból nehéz átmenni egy erős hagyományos gimibe, mert a megtanult tudásanyag kevés. Te ezt hogy látod?

A Waldorf ált. isk. nekem még OK, mert akkor még kicsik a gyerekek, nem biztos hogy rögtön 5 kilós iskolatáska és 40 tankönyv való napi 3 óra házifeladattal párosítva. Úgy érzem, kisebb erőbefektetéssel is lehet ugyanolyan eredményt elérni, és én ezt tartanám a Waldorf legnagyobb erényének -- ha valóban igaz rá. Ekkor több maradhat az egyéni eredmények versenyhajszolása helyett a másokkal való törődésre, ami minden pályán hasznos lehet.

Miért jó a Waldorf gimi? Egy 15-18 év közötti tanuló talán már elbírja a nagyobb terhet is. Vagy itt is az lenne a lényeg, hogy ugyanazt megtanulod, de kevesebb vérrel, szenvedéssel? Én nem voltam rossz tanuló, de rengeteg kényszert éreztem magam körül iskolás koromban, ettől szeretném saját gyermekeimet megkímélni, pláne ha van olyan módszer mellyel ez megoldható értelmi-szellemi elpuhulás nélkül. Te ezt hogy látod?

Köszi:
FeCO

Előzmény: Dinomanusz (81)