webmastermason Creative Commons License 2001.02.20 0 0 129
Kedves Orbanviki,

Holt tengeri tekercsek:
Bizisten nem tudom, van-e igazán közük a szkőművességhez. A Holy Blood, Holy Grail cimű könyv, amely most magyarul (ismét?) megjelent Az abbé titka címmel - tegnap láttam a Westend egyik könyvesboltjában tonnaszám - azt állítja, hogy Jézusnak leszármazói voltak (felesége talán Mária Magdolna volt, akit később a hivatalos egyház, mert nem illett bele a történetbe, egyszerűen lek****zott), akik Arimáthiai József társaságában Jézus vértanúhalála után hajón a mai dél-Franciaországba menekültek és az ottani zsidó kereskedőtelepeken húzódtak meg. Később házasodással rokonságba kerültek a későbbi Meroving dinasztia őseivel stb. stb. stb.
A Holt-tengeri tekercsek ebből a szempontból annyiban lehetnek érdekesek, hogy a hivatalos egyházi történetnek ellentmondanak, és így rést ütnek az ideológiai bástyán.

Én nem tartom magam abszolút jólinformáltnak annak ellenére, hogy az ún. magasfokú szabadkőművességben is a legmagasabb (33.) fokot elértem, de meg vagyok győződve, hogy azok a Nagy Titkok nem léteznek, illetve a történelem során elvesztek, ha voltak. Ha a sok összeolvasott könyvből valami jó lekerekitett sztorit akarnék összeállítani, akkor tessék: 1. Jézus iratait a zsidó háború elől a Templom szentélyében elrejtették; 2. a templomos rend, amely 9 taggal 1118-ban alakult, névleg a zarándokok védelmére, 8 évig nem csinált mást, mint titkos ásatásokat folytatott a Templom romjai alatt, és ott Fontos Iratokat talált; az iratokra alapozva a Rend óriási hatalomra tett szert, míg 1307. október 13-án, pénteki napon egész Franciaországban le nem tartóztatták valamennyi tagját, már aki nem szökött meg a teljes flottával Skóciába (innen a szerencsétlen péntek 13-a); 3. ott a harcoló rend menedéket talált, mivel szükség volt a jó fegyverforgatókra az angolok ellen; 4. az odamenekített iratok őrzőhelyéül megépült a Rosslyn Chapel, egy gyönyörű, de meglehetősen furcsa épület (honlapja is van: www.rosslynchapel.org.uk); 5. A Sinclair klán, a Rosslyn Chapel építője nem csak a templomosoknak adott menedéket, hanem Jézus leszármazóinak is, akiket az inkvizíció üldözött. A hatékonyabb védelem érdekében a Sinclair család egyes tagjai a 14. század végén többször hajóutat tettek Észak-Amerikába, pontosabban a mai Kanada keleti partjánál lévő Nova Scotiába, ahol titkos telepet létesítettek az üldözötteknek. (Ugye nem kerülte el a figyelmeteket, hogy Kolumbusz előtt vagyunk???)

Folytathatnám, de azt hiszem, már ettől is zúg a fejetek... szeretném azonban hangsúlyozni, hogy mindezeket, amiből nem tudom, sok-e vagy kevés-e az igazság, mind nyilvánosan terjesztett könyvekben olvastam, ebből semmi nem származik csak szabadkőműveseknek elérhető forrásokból. Amint azt egy korábbi hozzászólásomban írtam, nem lehet megtakarítani az egyéni véleményalkotás fáradságát. Nincs olyan Nagy Titok, amit valahányadik fokon megtud az ember, oszt annyi.

Üdvözlettel:

a Webmastermason

Előzmény: orbanviki (127)