Törölt nick Creative Commons License 2001.02.17 0 0 22
Kedves Lépcsőmászó!

Iszom minden szavadat. Nagyon egyetértek és minden gondolatod teljesen helytállónak érzek. Kezdenek a dolgok körvonalazódni előttem is, mondom, az oldal karbantartását én szívesen vállalom. Egy vázlatot írnék most ide, hogy milyen témaköröket kellene az oldalnak érintenie, ami kb tükrözné a webhely oldal struktúráját is:

I. Technikai kérdések. Ez alatt azt értem, hogy minden lehetésges információt ide gyüjtenénk össze, ami az ógörög szövegek számítógépes olvasása és begépelése kapcsán felmerülhet. Végül is mi is ezzel indítottunk. Ezt a problémakört ketté bontanám, két alkategóriára

a) Olvasás.
b) Begépelés, írás.

Nem tudom, lehet, nincs igazam ebben a kettébontásban, de én úgy érzem, hogy az "olvasás" problémája nagyságrendekkel egyszerűbb kérdés, és nem biztos, hogy mindenkit érdekel a beképelés, írás problematikája. Mind a két esetben - mint ahogy Te is említetted - operációs rendszerenkét (esetleg alkalmazásonként is) külön-külön le kellen írni a megoldásokat. Azt hiszem ez valóban nagy segítség lenne sok mindenkinek, és talán nem is kis érdeklődésre tarthat számot.

II. Ajánlások

a) Könyvek
b) CD-ROM-ok
c) Internetes oldalak

Itt rövidebb, hosszabb leírásokat, megjegyzéseket, ismertetőt (esetleg értékelést) adhatnánk az adott dologról.

III. Művek. Eredeti formában, csak natúrban a művek.

IV. Elemzések. Amit Te legutóbb "preparálásnak" neveztél ide tenném.

V. Fórum, ami szerintem nekünk igazán fontos, mert az esetleges felmerülő igények alapján lehetne reagálni és változtatni az oldalakon, a kérdések helyszínéül is szolgálhatna. Felmerült bennem, hogy ez idővel átköltözhetne az oldalainkra, de egyenlőre ez elvinné az időmet (ami amúgy sem túl sok), mert technikailag nem annyira egyszerű kérdés.

Ennyi, ami most eszembe jutott.

Had jegyezzem meg még azt is, hogy "technológiai merényletre" készülök, ugyanis felfedeztem egy olyan technológiát, ami lehetővé teszi azt, hogy a felhasználó bárminemű beavatkozása, konfigurálása nélkül jelenjenek meg helyesen az ógörög szövegek. Arról van szó, hogy ugye már mi is megegyeztünk abban, hogy a helyes megjelenítés betűkészlet meglétének a függvénye, tehát az odalátogatónak akkor jelennek meg a görög szövegek helyesen, ha legalább egy betűkészlet van már a gépén, ami ugyanazt a kódolást használja, amivel a begépelő is dolgozott. Ebben az általam most felfedezett technológiában a kérdéses betűkészlet teljesen autómatikusan töltődik le az odalátogató gépére, így a helyes megjelenítés száz százalékban garantált, ráadásul a kedvenc "Palatino Linotype" betűtípusom jogilag is felhasználható ilyen célra. Jó nem? Remélem tetszik. Ha valaki odatéved az oldalunkra már az első látogatásakor is olvashatja az ógörög szövegeket.

Előzmény: lépcsömászó (21)