Mr. Bilbo Creative Commons License 2001.02.15 0 0 65
Kedves Lujza, (meg mindenki, akit érdekel)!
Én duplán is Waldorfos szülő vagyok, mindkét srác a kispesti suliba jár, van egy másodikos és egy elsős. A többi isit sajnos csak hírből ismerem, így a mienkről írhatok, de mivel ez egy tényleg egyedi szerveződés (ahogy nincs két egyforma ember, úgy nem lehet két egyforma iskola sem, de még annyira sem, mint a hagyományosaknál).
Kérdéseidre:
-az osztálylétszám 20-24 fő. Erre van egy osztálytanító, aki maga dönti el, kit vesz fel az osztályába, mert Ő TUDJA, KIKKEL TUD EGYÜTT DOLGOZNI! Tehát odafigyel, hogy harmonikus legyen az arány pl. fiú-lány, mozgékony-álmodozó, stb.
-Elsőtől van német és angol, de ahogy fentebb (lentebb olvashatod) nincs könyv, csak verseket és dalokat, játékokat tanulnak, mindent sok mozgással és "interaktívan" (hogy adjunk a modern világ követelményeinek).Valszeg nyolcadikra nem lesz cambridge-i nyelvvizsgájuk, de egy nagyon stabil, belülről jövő alapot kapnak a későbbiekre.
-túljelntekezés van, de sokan visszariadnak, éppen a topicban is tapasztalható sok rosszindulatú rágalom miatt. Mindig a tanár dönti el, kit vesz fel! És nem az észbeli képességek döntenek (Teszt vagy pláne felvételi!)
PS: az enyémek sem hajlandóak délutánonként hazajönni, a problémát úgy hidaljuk át, hogy valamely osztálytárs nálunk alszik (vagy fordítva)
Csak harminckilenc fokos lázzal tudtam itthon tartani a múlthéten. Hétfőn azzal fogadta a tanító néni: De jó, hogy itt vagy, már úgy vártunk!
PS2: Kérdezz!
Előzmény: Lujza71 (56)