Gla Sbg Creative Commons License 2001.01.06 0 0 21
Nehany kerdes a szabad komuvesekhez:
1. Hogyan elitek at, hogy manapsag mar nincs akkora hatalmatok, mint 100-200 evvel ezelott? Hiszen akkoriban meg forradalmakat, zenduleseket szerveztetek, kormanyokat tettetek be a hatalomba es vettetek le onnan? Ma pedig az altalatok segitett rendszer mar rajtatok is tulnott es onallositotta magat, ami miatt egy mai paholy hatalma kevesebb mint egy elit golfklub hatalma.
2. Helyesnek latjatok az utobbi 250 evben vegzett tevekenysegeteket? Megdontottetek a hagyomanyos human ertekeket vallo monarchiat, helyettuk a penzhatalom mindenhatosagot tettetek meg elsorangu elvnek. Mar majd az egesz Foldon megvalosult celotok: a kapitalista tarsadalom. Jobb igy, mint volt 250 evvel ezelott?
3. Hogyan elitek at, hogy Magyarorszagon az utobbi 150 evben csupa olyan politikust tamogattatok, akinek tevekenysege vegulis melyen hibasnak bizonyult, s sulyos kovetkezmenyekkel jart (pl. Kossuth, Karolyi)?
A tisztesseg kedveert elorebocsatom, hogy en ellenzem - ideologiai okokbol - a szabadkomuvesseget. Tehat nem vagyok joakaratu kerdezo. Ha ennek ellenere van kedvetek valaszolni, akkor annak nagyon orulnek.