szalka Creative Commons License 2000.11.28 0 0 387
Ha meg mindig varod az otleteket, hogy mit vigyel haza ajandekba gondold at, hogy kinek. Mert egy szep kezikeszitesu szottes vagy egy hires Alvar Alto (asszem igy irjak) , vagy Iltala vaza,vagy esetleg nagy renszarvasbor ,igazan nagyon jo ajandek mondjuk edesanyadnak. Nyilvan, hogy a huszoneves haverod nem biztos , hogy ertekelne. Ha ilyen korosztalynak akarsz vinni ajandekot a legjobb persze a pia (Salmiakki koskenkorva, finnlandia vodkak,Lakka -bol keszult likor, cideri minden mennyisegben, egy doboz lapin-kultat is mindenkepp vigyel) , meg esetleg rensazarvashus , vagy abbol keszult szalami. De nagyon jopofa az R-Collection nevu uzletekben talalhato vicces polok is. Altalaban valami finnorszagra jellemzo karikatura van rajtuk(renszarvas, szunyog, medve) meg vicces szoveg finnul vagy angolul, eleg jo minosegu polok es asszem 100 FIM.
Lany ismerosnek nagyon jo ajandekok a szep szines Iltala gyergyatartok, illetve vannak olyan szep kulonleges gyergyak, mintasak erdekesek , meg vannak bodonszeruu edenyben parafadugoval lezart illatositott gyergyak nagyon szuperek. Azonkivul biztos lattad mar vannak ezek az aarika boltok ezek tipikus finn ajandekok altalaban kezi keszitesuek. Lehet jo dolgokat is kapni a ilyen uzletben erdemes szetnezned benne, de leginkabb engem azert a Vaci utca mu matyoboltjaira emlekeztet.
Vagy tuti befuto lanyismerosnek egy jopofa pluss renszarvas (Timariban eleg olcson lehet sokkal aranyosabbakat venni mint a repteri bazarokban), persze ennek gyerek is orul, de lanyok barmilyen korban ertekelik.
Azonkivul ha gyereknek akarsz ajandekot vinni sajna a tuti befuto a Teletapis dolgok: baba, mamusz barmi csak teletapis legyen. Mar elkezdtek otthon is vetiteni es a kiskolykok meg vannak erte orulve, de otthon meg nincsenek ilyen mindenfajta cuccok. A masik a Mumin babak, amik eleg jo ajandekok, de sajna otthon nem olyan sikeres (lehet hogy mar nem is vetitik) mint itt a rajzfilm ugyhogy nem biztos, hogy minden gyerek ismeri.
Es mindenkepp vigyel haza legalabb egy csomag szalmiakis cukrot ;-)
Előzmény: zsosz (367)