Vimes Creative Commons License 2000.10.05 0 0 619
Valszeg az utso. Abbol a tobbire is futna. Kiveve a tehetsegre, szorgalomra. Bar ennek ellentmondani latszik, hogy a kajakosok - mar elnezest a kifejezesert de ez rajuk nezve hizelgo - a szarbol is aranyat csinalnak.
Biztos, kellenek a palyak, ahol lehet gyakorolni. Igaz, az afrikaiaknak nem valoszinu, hogy vannak meg ilyen letesitmenyeik is. Nekik talan az adottsagaik jobbak.
Lehet, hogy az is szamit, hogy nem vagyunk valami jok atletikaban, igy kevesbe vonzo, nem annyira peldakepek a versenyzok, pedig vannak tehetsegek. Es ha valaki tehetseges, ahhoz mar csak szorgalom kell es gyakorlas.

Az ausztralok pl. beleoltek "nemi" penzt a sportagak fejlesztesebe, amellett, hogy a rendezesre is rament egy kissebb orszag koltsegvetese. Mindenben ott voltak az elen, pedig eddig nem nagyon tundokoltek ennyire. Igaz, hogy mint rendezo orszag annak idejen a spanyolok is feljottek kicsit, de nem ennyire.

Ugy gondolom, hogy mostanra egy orszag merete es a lakossag nagysagatol fuggo az eremtablazaton elfoglalt hely. Jo kozelitessel. Es mi meg mindig elokelo helyen vagyunk, csak egy kis plusz penz jol jonne. Pl az, amit a tuzijatekra koltottek. Mittomenhany milliard, az olimpikonok meg 220 milliot kapnak jutalomkent. Rohejes. Ezenkivul tegnapi index hir, hogy az ISM az ifjusagi programokon (pl stadionfelujitas??? ez miota ifjusagi, es hogy neznek ki a stadionok????) sporolt 4 milliardot. Na ezt villamgyorsan oda kene adni a sport (es nem a foci) fejlesztesere (edzok, letesitmenyek, stb). Persze itt belemehetnenk hogy a tanarok es az apolonok sem keresnek sokat, de inkabb ne, majd a politika forumba. Nekik talalja meg az oktatasi stb miniszter a zset.
Lehet, hogy hulyeseget irok, mert nem vagyok szakerto, de azert nehany dolog a hulyeknek is vilagos.

Előzmény: Lilian (618)