Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.10.01 0 0 3
A csapatsportokban gyakran előfordul, hogy valaki hiába tesz meg minden tőle telhetőt, kikapnak. Emiatt nyilván óriási keserűséget érez az adott sportoló. Sajnos a média legtöbbször pont az ilyen érzelmileg labilis pillanatokban csap le az áldozataira.

Nem tudom, Ritának igaza volt-e. Nyilatkoznia azonban ilyesmiről nem lett volna szabad. Hibázott. Emiatt azonban elég ronda dolog lenne őt "lefújolni".

Érdekes párhuzam: az olasz férfi röpisek közül Gravina az eredményhírdetésen levette a nyakából a bronzérmet és zsebrerakta (kifejezve azt, hogy neki mennyit ér a bronz). Ezt a RaiTre adón Andrea Zorzi, egy legenda kommentálta, aki a világ legjobb csapatával kapott ki Barcelonában a negyeddöntőben, és csak ötödikek lettek.

Elküldhette volna a fenébe Gravinát, hogy kinek képzeli magát, stb..., de nem tette. Mentegette és csak annyit mondott, hibázott a fiú. Rita is hibázott, de ezért ne kezdjük el fikázni. Inkább legyünk büszkék rá, hogy van egy olyan sportolónőnk, aki felvette/felveszi a versenyt Idemmel, Fisherrel, Brunet-vel és Borcherttel, az egész világon népszerűsíti hazánkat, és mindenütt tisztelik.