szalka Creative Commons License 2000.09.04 0 0 259
Monic ennyire panikhangulatot idezett elo a dolog? :-)
Pedig szeptemberben a nyaruto csodalatos itt. Nagyon elenk pirosasan oszulnek a fak itt ami hihetetlenul szep. Persze otthon is szep az oszi erdo, de attol, hogy itt ez eleg hamar lezajlik meg eroteljesebb szinek vannak es raadasul a fenyokon kivul az osszes fa szinte egyszerre pirul ki. Legfeljebb majd jovore latod .
Nem irtad mikor jossz januarban, de az huzosabb kicsit.
Ha januar elso feleben jossz , akkor jo elore (minimum 1-masfel honap, vagy inkabb tobb) foglalj jegyet a repulon. Tobbszaz magyar dolgozik/tanul itt + a csaladjaik es a karacsony/szilveszter idoszaka, amikor a nagytobbseg hazamegy es aztan januar elejen -kozepen jon mindenki vissza. Akkor rendkivul tele vannak a repulogepek es az olcso jegyek mar november vegere elfogynak. Ha januar masodik feleben/vegen jossz akkor mar nincs ilyen problema.
Viszont januar vegetol kezdve van itt a legnagyobb hideg. Ha osztol itt van valaki, akkor szepen fokozatosan hozzaszokik az idojarashoz, mig a hirtelen -30 fok teljesen sokkolo lehet.

Telicucc vasarlasilag a januar a legjobb idoszak itt, hiszen mar megkezdodnek a learazasok, de meg nincsenek kifosztva az uzletek. Viszont, ha epp belecsoppensz egy kritikuasan nagy hidegbe, telicucc nelkul, akkor lehet, hogy orokre elatkozod azt a par napot ameddig tart mig beszerzed, ami kell.

Kulonben en azt tanacsolnam neked ilyen ugyben, hogy ne egy boszme nagy pufi tollkabatot vegyel, hanem egy ki-be cipzarozhato termobelesu lelegzos, viz/hohatlan gora-tex kabatot(nem feltetlen eredeti goratexet, mert ott a nevet is nagyon meg kell fizetni, de olyan anyagbol). Mert a pufi kabatok, valoban nagyon jo melegek tudnak lenni, de mozogni nem tudsz benne es raadasul nem szellozik es pl a buszon radizzad, az eleg kellemetlen. Mig a goratex stilusu kabat is ugyanolyan meleg a belesevel , nem izzad rad, ha tavaszodik egyszeruen kicipzarozod a beleset szoval nagyon jol kihasznalhato. Raadasul itt remek jo teli sportlehetoseg vannak, jegkori/jeghoki, sieles/snowboardozas, sifutas,vagy csak turazni es eleg nehez ugy barmelyiket is muvelni hogy egy lufimeretu pufidszeki van rajtad. Bar ha csak annyi idot toltesz az utcan, mig elbattyogsz a suliba meg haza , akkor edesmindegy, es lehet, hogy a pufi az olcsobb valamivel.
Itt nagyon jo teli sportlehetosegek vannak, minden varo

Előzmény: monic (257)