monyesz Creative Commons License 2000.09.04 0 0 10
Sziasztok !
Én ültem 1.4B/75LE-s Berlingoban (a franciák "berlengo"-nak ejtik egyébként) is. Nekem egy kicsit lomhának tűnt megrakva (4 személlyel), előzgetésbe nem nagyon lehetett belevágni. A dízel alapban lomha, de a teher növekedésével ez a tulajdonsága nem romlik annyira mint a benzinesnél. A fogyasztása a benzinesnek sem volt rossz (7-8 l). Persze a király a HDi ! Az 1.8 benzinest nem ismerem, ránézésre nem egy túl korszerű motor (lehet hogy sokat fogyaszt). Én arra lennék kiváncsi, ha klíma van a gépben, az mennyire fogja vissza és mennyivel löki meg a fogyasztását ? Egyébként oldalajtó nélkül személyautónak, a rossz hátraszállás miatt, szinte használhatatlan.
A Kangoo-ban a 75 LE-s motor ugyanazt tudja, mint a PSA-é, a dízelük szerintem nem olyan jó.
Vásárlásnál, ahogy az árlistát néztem, az alap Kangoo olcsóbb egy kicsivel, de ha elkezdem felszerelni extrákkal, akkor hatalmasat drágul és a Berlingo messze veri. A Kanggo-ban van egy kicsit magasított futóművű változat.
Ja ! Szerintem a Berlingo nem Xsara alapokra épül (nem azonos a tengelytáv), és a Kangoo-nak is kevés köze van a Clio-hoz.