BZoltan Creative Commons License 2000.08.30 0 0 249
Sajnos nougyben kenytelen vagyoknem egyet erteni veled.
Szerintem ez egyaltalan nem tipikus finn jelenseg amit az akos leirt. Nezz korul a vilagban es te is latni fogod.
Az meg tok ertjheto, hogy egy kulfoldi sracnak egy finn lany nem azt mondja, hogy tudod a finn sracok sokkal faszabbak mint ti kulfoldiek... szoval lassunk mar a szinfalak moge :)
Ami meg a konkretumokat illeti, nekem volt finn baratnom es hidd el, hogy nehez dolga volt a lanynak, mert olyan szinten nem beszelek finnul, hogy problema nelkulk eltarsalogjak egy finn hazibuliban. Nem voltak kozos gyokereink (tv-maci, vuk, uttoroseg, kispal, etc/ amik meignt csak elegge megnehezitik a dolgot. Persze ha csak kalandra vagyik a lanyzo akkor az egyszerubb, de ilyenkor meg sosem mondtak nekem, hogy jaj ti kulfoldiek milyen faszak is vagytok.
Szoval en ennek nem adok hitelt. Eleg sok finn sracot ismerek es igen tokos palik, rendesek, uriemberek es egyaltalan nem baratsagtalanok.
Akinek olyan lehangolo a velemenye mint neked az valoszinuleg rossz tarsasagba keveredett vagy nem ismer 10nel tobb finnt (KOZVETLENUL!!!)

A sved-finn lakossag gazdasagi tenyezokent valo ertekeleseben meg szerintem rossz informaciot hallottal. No meg szerintem trivialis, hogy tekintettel arra, hogy finnorszagban az elmult evszazadban nem voltak olyan jelentos tarsadalmi atretegzodesek mint kozep europaban igy a 19. szazadi taradalmi elit megorzott eleg sokat az akkori helyzetebol. Nem tagadom, hogy jelentos a finn elit, de szerintem a felso tizezerben nem 6-7 % a finnsved.

Előzmény: Werner Zsolt (244)