szalka Creative Commons License 2000.08.30 0 0 248
A finn nyelvtudasom, vagy inkabb nemtudasomat nem csillogtatom a finn napokkal, szamokkal, megteszik majd masok :-)
A dohanyzasrol meg neked csak jot mondhatok.
Bar en dohanyzom, es hat elegge szuk keretek koze van ez itt szoritva, de dohanyos letemre is azt mondom, hogy ez igy helyes, igenis ne zavarjon senkit a dohanyfust.
Nehany pelda:
-Nincs! dohanyzo vagon a vonaton, osszesen van egy bazi hosszu vonaton egy eldugott helyen egy 2x2 meteres uvegkalitka, es csak ott szabad , de normalis, mert azert en tudom, hogy a legerosebb dohanyos is kibirja az a jopar orat, amit utazassal tolt.
-Altalaban semmilyen public helyen nem lehet csak ugy dohanyozni: pl itt a munkahelyemen, egy 7 emeletes irodaepuletben van 2 db dohanyzo szoba legelszivassal, de sehol mashol nem szabad.
-Az ettermekben is mindenhol van nemdohanyzo reszleg , sot altalaban a kis pizzeriak /kebabosok stb-k nedohanyzok es kesz.

Itt nagyon adnak az ilyesmire, osszesen dohanyozni az utcan lehet , a sajat lakasban, ha berelt, akkor csak a tulaj engedejevel, de leginkabb csak az erkelyen, azonkivul persze a kocsmakban es a zenes -tancos szorakozohelyeken.
Az egyetem epuleteben nem fogsz folyoson dohanyfusttel szembekerulni szerintem, ott is max van egy-ket pici dohanyzoszoba (ha van) es azonkivul sehol nem lehet.

Csak es kizarolag az utcan fogsz latni dohanyzo embert(persze ha felkeresed ezeket a pici helysegeket, akkor ott talalkozol fusttel, de minek keresned fel , illetve ha kocsmaba vagy diszkoba mesz, akkor ot is. Bar most Tampereben van par olyan zenes-tancos szorakozohely, amiben egy resz kijelolt nemdohanyzo.

Előzmény: monic (247)