szalka Creative Commons License 2000.08.25 0 0 225
Szia monic!
Nincs ra aranyszabaly, hogy Malev, vagy Finnair, az a konkret idoponttol fugg, en eddig vagy 5-6-szor repultem oda-vissza es mindig az adott idopontra a legolcsobb altalam elerheto jegyet vettem meg es mar mindket legitarsasaggal utaztam, szoval akciotol idoponttol nagyonn fugg.
Helsinki repterrol nem egy nagy cucc eljutni Tamperepe, mivel kozvetlen a repter kijaratanal allnak meg/indulnak a tavolsagi buszok, es a megallokban mindig korrekt menetrend van indulasi idoponttal celallomassal.
Szoval megtalalod a megallot(a repteren az info pultnal megmondjak a szamat) odemesz megnezed mikor jon, elotte mar 10 perccel ott van es a sofor kinyitja a csomagtartojat oda berakod a cuccot. Felszallsz kifizeted a jegyet (mar asszem kerek 100FIM ) es a vegallomas Tampere , szoval nem teveszted el.
Egyetlen dologra ugyelj :
Van olyan busz, ahol egyszer at kell szallni, ez kb a reptertol 15 perce Helsinki hataraban egy benzitkutnal tortenik , ugyhogy a busz megall, a sofor! leszall attpakolja az osszes csomagot a masik buszba , te is leszallsz es mesz a masik buszra a csomagod utan. Nem mindegyik busz ilyen , de ne lepodj meg ha ez tortenik, viszont onnantol 2-2es fel ora es a vegallomas Tampere.

De par tipp repcsijegy vasarlashoz:
-Nekem meg legjobban a vista jott be
-Sokszor, ha nem direktbe josz Budapest-Helsinki, hanem pl Budapest-Becsben atszalsz-Helsinki akkor olcsobb lehet a jegy.
-Az utazas.com-on van repcsijegy vadasz erdemes probalkozni, az egy olyan rendszer, hogy beirod neved egy email cimet, es pontos repcsijegy felteteleket: mikor oda mikor vissza , kor, diakigazolvagy van-e stb. Aztan majd 1-2 napon belul jopar olcso ajanlatot kapsz, enelkul, hogy orakig telefonalgatnal , varakoznal a a kezelore stb.

Ezenkivul finnairel neha van olyan, hogy ogyanannyiba kerul Tampereig az jegy mint Helsinkiig. Szoval a jegy jogosit arra, hogy Helsinkiben atszallj a helyi repcsijaratra es ugy gyere Tampereig. De ennek vannak hatranyai: Tamperepen a repter kinn van a feneben busz ritkan, plane, ha keson josz, azaz onnan egy eleg hosszu taxiut lesz befele a varosba, ami szintemn van annyi mint a Helsinki-Tampere buszjegy. Ezenkivul ha a BUD->HEL gep kesik (en igy jartam legelso ideutamkor) azt biza nem varja meg a helyi gep. Ilyenkor lehet az infonal reklamalni, megnezik , hogy van-e hely a kov gepen jopar ora mulva addig varsz, vagy ha nincs hely akkor a tamperebe jovo buszon elfogadjak jegykent.

Mindenkepp talalj magadnak otthon ho/tel hideg fagy allo cipot es kabatot es kesztyut es sapkat, persze szeptemberben josz es akkor meg itt sincs vesz, de az osztondijbol itt nem nagyon fogsz venni. A lanyok eleve fazosabbak altalaban(en osztol harisnyat hordok a nadrag ala) , ugyhogy jol keszulj fel!
Haat a finn fiuk ? Kinek mi a zsanere, nekem spec a kreol boru barna haju olaszos sracok, na itt olyan nen nagyon van.
Tipikus pelda Mika Hakinen , na atlagban ugy neznek ki. Kinek ez tetszik kinek nem.

Előzmény: monic (224)