BZoltan Creative Commons License 2000.08.25 0 0 222
ZSolt,
az, hogy melyik orszag milyen gazdasagi helyzetben van, azt mint tudjuk ugy mutatjak ki ahogy akarjak. En szmely szerint a magam alacsony kozgazdasagi kepzettsegevel ugy latom, hogy Finnorszag valoban dinamukusabban fejlodik mint barmely mas orszag a regioban, de azt is tudhatjuk, hogy az ipari paletta nem tul szeles. Attol tartok, hogy az elektronikai cegek nagyon konnyen magukkal tudjak rantani akar az egesz orszagot. Szoval en ipari vizfejuseget latok amit szerintem a kormanyzat is lat es ahogy a tendenciakat latom tenni is igyekeznek ellene. Mindenesetre egyelore Svedorszag lakossagilag nagyobb, az urbanizacio magasabb szinten van, katonai es ipari potenciaja pedig joval Finnorszag elott van. Az, hogy ez mit jelent en nem tudom. Mindenesetre Finnorszag nagyon ugyesen elvezi ki a kicsinysegenek az elonyeit.

Na de en nem is errol irtam.. hanem arrol, hogy a Finnorszagban lako svedek es finnsvedek joval iskolazottabak es gazdagabbak mint az atlag finnek. Ez teny es ez mar okozhat komplexusokat egy alacsonyan fejlett szemelyesigu szocialis problemakkal kuzdo embernek.

lollipop,
azert megneznek egy finn kollegat, hogy puskazas nelkul hogyan csinal vegig egy magyar egyetemet, ugy , hogy azert meg el is vigan :)

z