Törölt nick Creative Commons License 2000.08.16 0 0 188
>és nem tudok rencerezni). szóval a vizsgaidőszakról írjatok már, ha tuttok, plíííz. mikortól >meddig, mijen nehéz, írás/szóbeli mijen szintű, stb.
En ilyen baromsagot, mint tarsadalom-humanistatudomanyokat tanultam, a viszgak nem nagyon nehezek, persze kell olvasni, tudni, ha akar jo pontot szerezni. Persze ez a tanartol s tanulasitargyatol fugg. A diplomamunkat lehet komolyan csinalni, vagyis ha akar laudatur-t :). Nem ritkasag szazoldalos diploma egyetemen, legalabb amikor en csinaltam (1993-ban). Most inkabb az fontos az egyetemnek, hogy minel gyorsabb mindenki befejezik az egyetemet, annal jobb. Regebben volt ilyen akateeminen vapaus, akatemiai szabadsag, barmit lehetett tanulni s az eletet is :), lazabb hangulat volt az egyetemistaknak.

A luentosarja (eloadasszorozat) utan van viszga, az idopontot az eloado adja. Van meg ilyen mint kirjatentti (a konyvviszga), s altalanos viszganapokban (yleiset tenttipäivät) folyiknak, altalaban egyszer havonta. Ezekre kell elotte jelentekezni tiz nap viszga, ezek napok biztos mar megvannak, mikor vannak. Altalaban nincs szobeli viszga, persze ha nyelveket tanulsz, a helyzet mas. Igy Tampereben volt.

Tamperei egyetemen Tenho Takalo (tenho.takalo@uta.fi) tud ilyen tanulasidologokrol, nagyon jol tud magyarul. Csak nem tudom, ha van ideje valaszolni levelekre, altalaban sok dolga van. O biztos tud errol, lehet-e kuldolfi diaknak kapni "lakaztamogatast", ha a diak allandoan itt tanul, gondolom igen (nem tudom). Ha ilyen "cserediak" vagy, s osztondijat kapsz s szobat, szerintem nem.

Előzmény: zsosz (186)