BZoltan Creative Commons License 2000.08.15 0 0 184
Valoban nem biciklizem, de vannak ismeroseim akik igen es ok megelegedessel nyilatkoznak a Helsinkii bicajutakrol.
Egyebkent a nyuzsges meg a tomegnyomor nekem sem a mufajom amiota itt vagyok.
Mindenesetre megnyugtatlak, hogy Helsinki azert egy bo ketszer/haromszor nagyobb mint Tampere. Kb fel milla alkossaga van (pontositson aki tud rendes adatot), Espoonak van ugy 300 ezer korul es Vantaa-ban ketszazezer. De ezekre az adatokra nem veszek merget. Mindenesetre az igaz, hogy Helsinkiben tudsz kersztbe buszozni ugy negyven percet, hatartol hatarig. J es Helsinki alatt en Helsinkit ertem es nem Espoot meg Vantaat. Laktam Espooban is. Nagyon szep volt, de agyrakot kaptam, hogy mindentol piszok messze vagyok.

Ja es hat ugye kinek mi az igenye. Nekem fontos az, hogy van Opera, Finnlandia Talo, etc kb 30 konyvtar meg ugy 20 mozi. Van kikoto a tengerre es az alberletemtol husz perc busszal a nemzetkozi repter es fel ora a belfoldi/sport repter. Vannak szigetek es innen is egy oran belul sipalyat talalok (Messila). Vannak uszodak es egyebb sportintezmenyek. Etteremek, kocsmak, bulihelyek meg aztan...

Amit en erezni szoktam a Tamperei/Saloi ismerosok velemenyebol az az, hogy nem teljes a tajekozottsag a Helsinkii korulmenyeket illetoleg. Az egyik oka annak, hogy szeretek finnorszagban elni, hogy itt azaltal, hogy "nagyvarosban elek" es elvezem annak a lehetosegeit attol meg kenyelmesebben es nyiugodtabban telnek a napjaim mint amikor pl kecskemeten laktam, pesthez meg hat nem is hasonlitom :)

De amugy nem akarok belemenni a fovaros kontra videk vitaba, mert ez izles kerdese, csak szoktam csodalkozni, mikor videki magyarokkal beszelgetek akiknek lenne lehetoseguk Helsinkibe koltozni, nagyreszuk alapvbetoen elutasito.

Előzmény: szalka (179)