szalka Creative Commons License 2000.08.15 0 0 179
A videki kontra varosi elet egy kicsit off, ugyhogy mindenkitol bocs erte.

Zoli,
Nem tudom te valtoztal-e ilyen tekintetben miota kijotel, mert en es sokak igen. Azelott nagyon szerettem a Bp-i nyuzsgest az emberforgatagot, a nagykorut hangulatat stb egyszoval imadtam a nagyvarost, annak elonyeivel(sok szorakozas) es hatranyaival(tomegnyomor) egyutt, nem tudtam elkepzelni, hogy mashol eljek. Aztan masfel eve Tampereben elek es mikor ritkan Budapesten jarok a hideg kiraz attol , hogy tomeg van a buszon, hogy megfulladok a buztol, hogy a turistaktol nem lehet kellemesen setalni a varban stb. (Tudom Helsinki messze mas mint Budapest, csak a tulzas is a kifejezes eszkoze.)
Szoval egy kisvarosban mindig emberkozelibbek a dolgok, a helyi kircsmiben, a fittness klubban, a videotekaban mar megismernek az 4-5. alkalom utan es jo erzes, hogy tudjak a nevedet, meg ki se mondod es adjak amit szeretnel.
Kinek mi a fontosabb asszerint szeret kisebb vagy nagyobb varosban lakni, avagy faluban akar.
Kulonben bar eddig meg csak 4-5-szor voltam Helsinkiben(plusz atutazasok) nem sokkal masabbnak tunik nekem mint Tampere , szvsz hasonlo meretu /kategoriaju a ket varos ugye Tampere cirka 200 ezeres Helsinki meg gyakorlatilag 3 db 1-200 ezres varos osszeepulese, azaz nem kategoriakkal nagyobb varos, a harom resz max felmillio (ahogy en tudom) lakosu.
Salo meg Helsinki kozott mar lehet hasonlitgatni hisz akozott mar van egy 15-20-as szorzo lakossagban, de Tampere -Helsinki nem egy akkora kulonbseg.
Kb Helsinki Tampere kozott annyi a kulonbseg, hogy 15 vagy 5 percet bicozol a belvarostol az erdoig es, hogy 100 vagy 50 tancos szorakozohely van. Az a plusz 10 perc se vagna foldhoz Helsinkiben, meg ha valaki 50 tancos szorakozohely kozott nem talal maganak megfelelot Tampereben , akkor a 100 kozott se talalna Helsinkiben.

Előzmény: BZoltan (176)