BZoltan Creative Commons License 2000.08.02 0 0 129
Udv mindenkinek,

Epoxi,
de lehet, hogy talalkoztunk. Sajnalom, hogy neked nem jott be ez a hely, de pusztan e miatt ne altalanosits. Eleg hulye voltal, hogy a "Hot Dance Clubb"-ba mentel tancolni. Ha mondjuk megkerdeztel volna valakit aki helsinkiben el (!!! el es nem savanyog) akkor mondtak volna a Kerma-t, a Copacabana-t mint latinos helyeket vagy a Helsingin Clubb-ot, Karle-t, az Amarillo-t mint kozbulihelyeket. Ezek mindengyike olyan, hogy hajnalig szettancolhatod a labadat.
De a lenyeg az (es ezt most ne vedd szemeleyeskedesnek es bantasnak), hogy a meglatasoddal egy timikus peldat adtal arra, hogy valaki tapasztalatlansagbol, vagy hianyos mintavetelbol fakadolag negativ elmenyt el meg Finnorszaggal kapcsolatban es ebol kifolyolag ugyanilyen negativ velemenyt alkot valamirol lehetoleg alltalanositva. Sokaig nekem is az volt a velemenyem, hogy a finnek walkman-nel a fulukon tancolnak a bulikban, de aztan ahogy jartam keltem rajottem, hogy nagy hiba lene altalanositani.

Werner Zsolt:

a finn nyelvtudassal kapcsolatos meglatasodhoz annyit fuznek hozza (ha azota meg nem gyoztek masok), hogy nagyon rossz kornyeken lakatsz, ha ilyen velemenyed alakult ki, vagy nagyon keves embert ismersz. En tobb szaz finnnel vagyok napi koszono viszonyban es a barati tarsasagom 90%-ban finn. Innen az a tapasztalatom, (Helsinki) hogy a finnek igen erosek a nyelvtudast illetoleg es atlagosan 1.5 nyelvet beszelnek, de nem ritka a 3 idegen nyelvet beszelo fiatal sem. De ha nekem nem hiszel akkor faradj be egy aruhazba es nezd meg az eladok badge-et hogy atlagosan hany zaszlocska van rajtuk. Persze ezt meg mindig lehetne keveselni, de azert lassuk be, hogy a nagy magyar valoagtol ez piszok mesze van.

Ugy general meg... tovabbra is jot rohogok azokon a kedvesen naiv embereken akik neheny ev Finnorszagban savanyodas utan (na jo egyszer lappfold megy egyszer mozi az belefert) sommas fikazast eresztenek meg Finnorszagrol.

Tovabbra is fenntartom, hogy Finnorszag hibatlan hely.... merthogy van ilyen. Ha valakinek nincs, hat az szarul jart en meg jol....:)