Törölt nick Creative Commons License 2000.07.28 0 0 103
Kedves zsosz,
igy baratsagosan egyet mondok - bocs, lehet hogy durvan hangszik:
kefelni kell, nem felni. ;-)

Köszfinnkent a nyelvtudasrol meg mondanek, ovatosan kene altalanositani. A svedet tanultam altalanos iskolaban, gymiben, egyetemen, s nem talalkoztam kulonos a sved nyelv ellenessegevel. Valakinek tetsztett, valakinek ne a dolog, mint valakinek valami mas tantargy. Az egyetemen kell csinalni - azt hiszem mindenkinek - a sved nyelviszgat, a legrosszabbat kaptam (1). Vegul is ugy olvasom a svedet nyelvet, mint a magyart. A nyelvet eleg hasznalom, ugy mint a finnek tobbsege.
Igaz, hogy a kotelezo sved tanitasa - azert hogy jobban lehetne valasztani - ellen vagyok s nagyon rosszul beszelek, nem kell hasznalni,neha olvasom sved nyelvu ujsagokat.

Barataim kozul Gilbert spanyolul jol tud, Vesa s Anne oroszul, (igaz Vesa angolul, svedul s nemetul jol tud, de o nyelvzeni), Markku s Sofia viszonylag jol franciaul, Kaia pedig olaszul. Anne s kulon Sofia nagyon jol tudnak svedul, ok a tanarok. Nem mondom, hogy a finnek nagyon jol nyelveket tudnak, csak azt hogy nem kene altalanositani. Sajna nincs kedvem kulonesen "vitatkozni", pedig lehet hogy valaki szeretne kicsit provokalni errefele, a magyar felesegem eleg :), na viccbol mondtam.

Jyrki

Előzmény: szaunax (102)