szaunax Creative Commons License 2000.07.23 0 0 81
Sziasztok.

Zsolt - hidd el, egy szot nem beszeltem finnul, amikor januarban kijöttem (most pedig keveset beszelek). Es minimalis probleemam se szarmazott ebböl, annak elleneere, hogy valoban vannak helyek, ahol az angoltudas hianyos. Ennek elleneere, azt hiszem, sokkal nagyobb gondban lehet az, aki magyar földre megy magyartudas nelkul, otthon ugyanis tenyleg elöfordulhat, hogy se a közertes nem beszel angolul, se a sorban mögötted allo. Itt sok olyan nemzetközi diak van, akinek a nyelvtudasa annyinal megall, hogy yksi es kiitos.

Zity - En is nagyon szeretem Finnorszagot, van nehany olyan jellemzöje, amely otthon hianyzik. Ilyen az altalad is emlitett tisztasag, es a nyugalom.
Keves a duma, ez teny, az neeha peldaul a munkahelyemen idegesitö tud lenni, amikor egy nap harman bejönnek az irodaaba, egyetlen szot nem szolnak, vegigturnak mindent, körulötted is, majd anelkul, hogy legalabb egy nyögest kiadnanak magukbol, mar tavoznak is. Azt hiszem, nem akarnak zavarni, de valami felelmetes mertekben tudjak ezt muvelni. Ha megszolitod az ilyen hallgatagokat, lathatoan örulnek, hogy beszelhetnek. Ez eleeg furcsa tapasztalat.
Szorakozasi lehetöseg eleeg sok van, de nem a kis falvakban. En a 200.000-s Tampereeben elek, itt van legalabb tiz esti zenees szorakozohely, negy többtermes mozi, szinhazak, pubok egymas hegyeen-hatan, stb.
Ahol dolgozom, az epitkezesen, diakszallasokat epitunk, ott is mindenhova betesszuk a szaunat...Nagyon jo... A szaunabulik meg szinteen nagyon jok. a, es a finnek szerint sör nelkul beulni a szaunaba bunnek szamit (kiveve, ha nem szereted a sört).
A taj, az ejszakai fenyek pedig csodasak. Szar lesz itthagynom nemsokara.