szaunax Creative Commons License 2000.07.19 0 0 78
Werner Zsolt mondataihoz:
(szia, most jöttem, vegigneztem a "beszelgetest")

1. A finn nyelv nem igaz, hogy könnyu, esetleg nekunk az, mert sok szempontbol hazonloak az alapjai. De körulbelul annyira könnyu, mint a magyar, amit mindenki szid a nehezsege miatt. Hogy nincsenek kivetelek? ez tulzas, bar valoban föleg csak a tövaltozasok miatt. A finn nyelv tele van kivetelekkel, a nyelvtanarunk orankent ket-haromszor indokolt ekeppen: Well...It's an exception...

2. A finnek nagy resze beszel angolul, legfeljebb fel töle. Megkerdezed, hogy beszel-e, es közli, hogy nem nagyon, es hamarosan rajössz, hogy minimum egy közepfokut tudna összeszedni a Rigoban. Lasd kissebbsegi erzet, ez egyszeruen minden szempontbol jellemzö rajuk. Persze, vannak kivetelek, akik valoban nem beszelnek angolul, de akkor megkerdezheted peladul a sorban a mögötted allot, vagy pedig ha valaki ismerössel mesz, maris egyszeru a helyzet.

Rakinak:

Sajnos, igy van. Tampereben is. Nem egyszer kestem mar fel orat a munkahelyemröl, mert nem jutott eszembe, hogy mint valami örultnek, integetnem kell, hogy haho, itt vagyok, azert ulök itt a megalloban, mert fel szeretneek szallni, es nem azert, mert epp itt faradtam el.

Ennyi,
Szaunax