bzsoli Creative Commons License 2000.07.12 0 0 347
Akkor Nemzeti Sport, 2000.07.13.:

Kézilabda: A végállomás a franciaországi Metz
Átigazolás után átigazolás

Szerdán megjelent lapszámunkban beszámoltunk arról, hogy Farkas Andrea, a magyar válogatott egyik kit?nő kapusa három napon belül a Herz-FTC-hez igazol, azaz visszatér nevelőegyesületébe. És azt is megírtuk, hogy a közeli jövőben bármi történhet Farkas Andreával. Nos, történt. A szimpatikus sportoló szerdán felhívta szerkesztőségünket, hogy azonnal értesülhessünk a vele kapcsolatos - lehetőleg - végső változásról.

Ezek szerint: Farkas Andrea szerdán aláírta átigazolását a Ferencvároshoz. Ez persze önmagában még nem lenne eget rengető hír, hiszen mindössze két nappal korábban történt, mint ahogy előzőleg beszéltünk róla. A folytatás azonban már meglepetésként hathat a kézilabdarajongók körében is, ugyanis amint az FTC átutalja a dunaújvárosiaknak a játékos vételárát, Andrea „továbbigazolhat" a Metzhez.

De mondja el ő maga azt, ami a közeli jövőben megváltoztathatja az életét:

„A Ferencváros és a Metz vezetői kapcsolatban állnak egymással, és már a vételáramban is megegyeztek. Az összeg természetesen lényegesen alacsonyabb, mint amit a Dunaferr kért értem a francia csapattól, és amit azok nem tudtak kifizetni. Az is természetes, hogy a velem kapcsolatos bonyolult ügyre a Fradi nem fog ráfizetni. Tehát remélem, hogy mindenki jól jár."

Arra a kérdésre, hogy tranzakció mikor ér véget, azaz mikor utazhat új csapatától a legújabbhoz, Farkas Andre így válaszolt:

„Legjobb tudomásom szerint a Metznél csak arra várnak, hogy megkapják az átigazolási lapomat, és én abban a pillanatban utazhatok... De, ugye nem okozok meglepetést, ha azt mondom, jelenleg életemnek az a szakasza a legfontosabb számomra, amely az olimpiával, az olimpiára készüléssel kapcsolatos."

Ezek után már csak egyetlen kérdésre vártunk feleletet az alig egy hete házas játékostól: mi lesz a férjével?

„A férjem nélkül sohasem utaznék el. Tehát magától értetődik, hogy ő is velem jön Franciaországba."

(tóth)