parmalat Creative Commons License 2000.07.03 0 0 294
A holnapi Kisalföld tartalmából:

Nyolc távozó, egy érkező
Megkezdte a felkészülést a Győri ETO KC

A férfi kézilabdamezőny kétségkívül legfrissebb csapata a Győri ETO KC, hiszen tegnap a tizenkét együttes közül elsőként megkezdte a felkészülést az új bajnokságra. Alapos változáson ment át a keret, de ez pillanatnyilag sok jót nem jelent. Eddig ugyanis nyolcan távoztak, míg az érkezők oldalán csak Frey János szerepel. Szó van még Buceschi és Ördög leigazolásáról, bár meglehet, hogy mindkét játékosra nem lesz pénze az egyesületnek. Igaz, Buceschi érkezése néhány napja még biztos volt, amíg azonban nem sikerül kifizetni érte a pénzt, addig még edzeni sem jön Győrbe. Nélkülük viszont Tóth László vezetőedző szerint szinte teljesen reménytelennek tűnhet a bentmaradás kiharcolása. Amennyiben azonban jönne a két kézilabdázó, akár merészebb célokat is szőhetne a győri csapat. Az elkövetkezendő napok mindenesetre döntőek lehetnek. Tóth László ugyanakkor tegnap nem látta túl rózsásnak a helyzetet.
– Ezen a héten ráhangolódunk a felkészülésre – mondta a szakvezető. – Ma bemelegítéssel, négy kilométer futással kezdtünk, majd az erősítőteremben dolgoztunk. Egy biztos, ahogyan tavaly, úgy idén sem lesz erőnléti gondunk, más kérdés, hogy a játék többi elemében el vagyunk maradva a mezőny többi csapatától. Nem túlzás kijelenteni, hogy NB I B-s körülmények között kell készülnünk. Remélem, azért még jönnek játékosok, mert a jelenlegi keret elég szűkös, inkább a másodosztálynak felel meg, mint az élvonalnak.
Mi tagadás, nincs már Győrött Iváncsik Gergő, aki a Fotexhez szerződött. Kis Gergely Százhalombattán folytatja, bizonytalan viszont Kovács Péter sorsa. Az átlövőt Pécsre hívták, de még nem tudni, mi lesz a szerződtetéséből. A tavalyi gárdából György, Csermák, Bárdosi, Quinones és Bognár Gábor sincs már itt. Kérdéses Lehmann Viktor sorsa is, ő lehet a kilencedik távozó abban az esetben, ha Ördög mégis Győrbe jön.
Frey mellett az ifjúsági csapatból érkeztek játékosok – Kovács Zsolt, Bálint András, Németh Norbert, Szabó Balázs –, velük töltődött fel a keret. Kányai Róbert, Nardai Péter, Szabó Péter és Struhár Péter ugyan bemutatkozott már az élvonalban, de még rutintalannak számít. Érthető tehát Tóth aggodalma s kívánsága, hogy azért még ráférne az erősítés a zöld-fehérekre.
Az első hét után három hét úgynevezett tiszta felkészülés következik, a hangsúly az erőnléti képzésen lesz. Újabb három hét a vegyes felkészülés, míg az utolsó négy hét a formába hozás időszaka. A bajnokság szeptember közepén indul, s addig várhatóan 20–22 előkészületi meccsen próbálja Tóth László összecsiszolni a gárdát.

parmalat