Paganus Creative Commons License 2000.07.01 0 0 284
A Nemzeti Sportban lévő cikk egy a Békés Megyei Hírlapban megjelent Rozsnyai Sándorral készített interjú "zanzásított" változata. Tudtommal az "első hat hely valamelyike" nem ekvivalens azzal, hogy "dobogón akarunk végezni", tehát a célkitűzés véleményem szerint reális. Remélem nem lesz "Szrnka-ügy", ha annyira nem akar nálunk játszani, akkor ne jöjjön ide! :-) (Apropó, kedves ETO-hívők, tudnátok információkat adni a tőletek érkezőkről?)

- Milyen változások történtek a nyáron a keretben?
- Elöljáróban azzal kezdeném, hogy lassan kialakul a csapat végleges kerete. Leigazoltuk Marcaliból Kerner Krisztina kapust , a Dunaferrből László Krisztina balszélsőt. A Győri Graboplast ETO KC-ból a junior válogatott kapust, Varga Tímeát végleg leigazoltuk, míg Szvetlana Moszkovaja, Kovács Adrienn és Ruskó Katalin kölcsönbe került hozzánk. Egy dolog még függőben van, várjuk a junior válogatott békéscsabai Szrnka Hortenziát, akit a polgári törvénykönyv szerint hatályos, visszavonhatatlan előszerződés köt a klubhoz. Továbbra is az Agro SE-ben szerepel Lázár Erika, aki lassan felépül műtétje után és július 10-én megkezdi a felkészülést, valamint Hodroga Beáta, Baboly Kornélia, Onoiu Daniela, Lucaci Cornélia, Fekete Gabriella, Guricsné Horváth Beáta és Ancsin Tímea.
- Kik távoztak a csapatból?
- Sávolt Erika bejelentette, hogy a Dunaferrbe szeretne igazolni, Benyáts Beatrixot a bajnok Hertz-FTC hívja, míg Kovácsné Bartha Anikó közölte, hogy visszatér a Békéscsabai NKC-be.
- Hogyan alakul az orosházi együttes programja az október 15-ei rajtig?
- A csapat július 10-én orvosi vizsgálattal kezdi a munkát Róth Kálmán vezetésével, akivel egy éves szerződést kötöttünk, majd két hétig hazai környezetben, napközis rendszerben készülnek a lányok.
Ezután két hét szabadságot kapnak a játékosok, majd augusztus elején folytatódik a munka. Részt veszünk Kiskunhalason szeptember 8-9-én a Pikó Kupán, s közben előkészületi mérkőzéseket játszunk a környező NB-s csapatokkal. A bajnoki nyitány előtt szeptemberben Észak-Magyarországra utazunk, ahol előkészületi mérkőzéseket játszunk szlovák első ligás együttesekkel.
- Mit várnak az alaposan megváltozott együttestől az új bajnoki idényben?
- Bár teljesen még nem ismert, hogy milyen változások várhatók a többi csapatnál, hogyan erősítettek a vetélytársak, mi az első hat hely valamelyikére várjuk a gárdát. Tudom, nem lesz könnyű dolgunk, de csakis az előrelépést tűzhettük ki célul, s mi ennek a feltételeit igyekszünk megteremteni.