Wégé Creative Commons License 2000.06.22 0 0 50
Visszatérve a szponzori dolgokhoz, a külföldi multik sehol (Magyarországon) sem támogatják a sportot. Csak azok a vállalatok finanszíroznak akik régi magyar cégek voltak (igaz, hogy jelenleg többségi külföldi tulajdonossal). Így sportot finanszíroz a Pick Rt., Matáv, Dunaferr, Rába de egy fillért sem ad a Suzuki, az Opel, az Audi, a Philips, a Nokia, az IBM, hogy csak kapásból párat említsek.
Sajnos ebből látszik, hogy csak bérmunkásnak tekintenek minket, nem akarnak gyökeret verni, az egész cég felépítés olyan, hogy pillanatok alatt áttehetik, mondjuk Lengyelországba.
A stadionra visszatérve szerintem az az egyik baj, hogy nem valósult meg a szabadidő és sportközpont elképzelés. Évtizedekkel ezelőtt az volt a terület kialakításának elve, hogy egy helyre tegyék az összes sport és szabadidős intézményt. Így épült ide a sportcsarnok, a műjégpálya, az állatkert és (anno) a vidámpark. De a szocializmusba azzal nem foglalkoztak, hogy kinek a kezében vannak az intézmények a Rába ugyanolyan volt mint ha a tanácsnál lett volna. A 80-as években aztán elfogyott a pénz (nem épült meg az uszoda sem a műjégpálya mellett, és az intézmények magukra maradtak. Mindegyik külön fejlesztésekbe fogott ami inkább széthúzást eredményezett mint összefogást. Ma is megy a harc pl. az állatkert és a sportcsarnok között területekért (amiket aztán vásárosoknak lehet kiadni) de a Rába stadion is különutakon jár.
Bocs, hogy hosszú voltam de kicsit beindult az agyam.
Egy biztos nagyon nincs ez jól így!!!