Platon Creative Commons License 2024.05.20 -2 1 42916

Nincs olyan hogy "csali" reptér. 

 

Egyszerűen csak nem tároltak ott bevethető gépet, már jó régen, mert az Ukrán rakéták lőtávolságában van. Ennyi.

 

Az Ukránok is pontosan tudják ezt, de kell nekik a PR győzelem bármennyire is üres is, mert hiába vetették be az összes tartalékot hiába kaptak megint egy kis lőszert az Orosz hadsereg minimális veszteségekkel nyomul előrre minden fronton, miközben az Ukrán csapatokat a legtöbb  frontszakaszon hónapok óta még csak rotálni sem sikerült, de cserébe óriásiak veszteségeik. Az Ország meg sötétbe borult, egy darab üzemelő hő és vizierőmű sem maradt, és már a gerinc hálózatnak is annyi. És kijavítani sem tudják orosz alkatrészek nélkül. 

 

És tegnap jött a végső csapás, a Bilche-Volitsa gáztározó kompresszorának a pusztulása. Innentől gázt sem tudnak tárolni, érdemi mennyiségben.

 

https://x.com/chiIIum/status/1792210512547098836

És igen, néha kilőnek egy légvédelmi rakéta indítót is. Ahogy az ukránok is hetente vesztenek el egye egy nyugati rendszert.

Csak amíg az oroszoknak 1000+ van addig Ukrajnának egy tucat sem.

 

És amíg egy egy ilyen támadás elvisz egy két tucat rakétát abból a 2-300 ból amit eddig összesen kaptak, addig ez bizony vereség Ukrajnának, mert az Orosz könnyedén pótolja a veszteséget, meg sem érzi, hiszen nagy üzemben gyártja a légvédelmi rendszereket és hatalmas tartalékai vannak, addig ezek a potyára ellődözött rakéták nagyon fognak hiányozni a fronton mikor berogy az ukrán ellenállás és az oroszok átmennek mobil hadviselésbe. 

 

És ez a nap közelebb van mint gondolnád.

Előzmény: Herr Nick (42914)