Nehadoma Creative Commons License 2024.05.19 -8 9 27542

Egyre profibbak MP fellépései. Közben a fideszpropaganda szakmai mélypontra süllyedt -- enervált, fantáziaszegény, unalmas, egyoldalú, avíttas. A tizennégy év egyeduralom és versenynélküliség elhülyítette és kontraszelektálta a fideszcsapatot.

MP az előadását mindig a helyszínhez és a friss hírekhez aktualizálja. Tiszta, egyszerű, kiforgathatatlan üzenetei vannak, éppen optimális adag demagógiával. Az ország égető problémáit hatásosan állítja szembe a neres milliárdosokkal, az ispánokkal, a kormányra égett disznóságokkal és a gőgösen ostoba kormányüzenetekkel, pl. Ausztria utolérése, magyar űrprogram. Rövid, ütős szlogenekkel operál -- lépésről lépésre, tégláról téglára. Brandet csinált a megjelenéséből, fehér ing, fehér cipő, napszemüveg. Közösségképző cselekvéssor -- kézfelemelés, párthimnuszéneklés.

Meglepetés, hogy ennyire a sarokba manőverezte magát a fideszes propagandacsapat. Egyetlen üzenetük maradt, a háború, és ez túlságosan elvont, távoli fenyegetés. 2022-ben az újdonság, a bizonytalanság tette hatásossá. Mára megszokottá vált, mint annak idején a vietnami háború a sokadik évében. Európában egyedül maradtunk az oroszbarátsággal, és nyilván egyre kevesebb fideszesnek tetszik, hogy mindig mi vagyunk a faltörő kos, hogy mindenki szembe jön az autópályán, hogy mindenki hülye, egyedül a magyar min.elnök helikopter.

Előzmény: nscatto1 (27541)