emzéperdabljú Creative Commons License 2024.05.18 0 6 608515

Pontosan nem, de sztem a felderítés a kulcs, vannak bejegyzések amikben azt írják, hogy észlelték az indításokat (ehhez valószínűleg légi drónokat használnak) majd amikor hatókörbe kerültek akkor a felrakott videók alapján főleg helikopterek de látni kistestű, nagysebességű (akár 50 csomó) járőrhajókat is a videókon, egyszerűen géppuskával szétlőtték mindet.

Korábban voltak videók egy friss fejlesztésű, direkt BEK megsemmisítésre tervezett légi drón tesztjeiről de azok valszín még nem jutottak túl a tesztfázison.

Abban majdnem biztos vagyok, hogy az ezek elleni harcban a korai észlelés a kulcs, ha sok kilométerre a céltól kiszúrják akkor szinte biztosan nem jut el a célig, márpedig a sodorvonal és a hőkibocsátás meglehetősen könnyen észlelhető, csak a sok lehetséges kibocsátási helyszín miatt jópár forpost vagy hasonló fejlett drón kell a teljes lefedéshez. Plusz még azt szokták csinálni, hogy ha észreveszik, hogy egyet megtaláltak akkor a többit elfektetik, akár napokra, nincs sodorvonal, nincs hőkibocsátás.

Előzmény: sszinténzenész (608465)