11_11 Creative Commons License 2024.05.18 -1 0 5542

- Az ÚSz-ben az sorsdöntő pont, amikor az embernek döntenie, választania, cselekednie kell. Jézus nyilvános működését e szavakkal kezdte: „betelt az , közel van az Isten országa”

 

 

Jézus megkezdi működését.  14 János elfogatása után Jézus Galileába ment, s ott hirdette az Isten evangéliumát 15 és mondta: „Beteljesedett az idő, és már közel van az Isten országa. Tartsatok bűnbánatot, és higgyetek az evangéliumban.” (Márk 1:14-15).

Jézus tudta, mikor jön el az Ő órája.

A lábmosás. 1 Húsvét ünnepe előtt történt: Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor a világból vissza kell térnie az Atyához, mivel szerette övéit, akik a világban maradtak, mindvégig szerette. (Ján: 13:1. )

A főpapi ima. 1E szavak után Jézus az égre emelte tekintetét, és így imádkozott: „Atyám, elérkezett az óra. Dicsőítsd meg Fiadat, hogy Fiad is megdicsőítsen téged. (Ján: 17:1)

Az Ország helyreállításának , tudakoló tanítványoknak mondta Jézus:

Jézus mennybemenetele7„Nem tartozik rátok – felelte –, hogy ismerjétek az időpontokat és a körülményeket. Ezeket az Atya szabta meg saját hatalmában.( ApCsel 1:7)

 

A hamis próféták egyik jelszava: „Elérkezett az (Lk 21:8).Jövendölés a templom pusztulásáról. 8 Így válaszolt: „Vigyázatok, nehogy félrevezessenek benneteket! Sokan jönnek az én nevemben, s mondják: Én vagyok. És: Elérkezett az idő! – Ne kövessétek őket.

 

A gadarai ördöngösök. 29 Így kiabáltak: „Mi közünk hozzád, Isten Fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt gyötörj minket?” ( Mát.8. 29 )

 

Jézus Krisztus a meghatározott időben „adta váltságul magát mindenkiért”

 

Hiszen egy az Isten, egy a közvetítő is Isten és ember között: az ember Krisztus Jézus, 6 aki váltságul adta magát mindenkiért és tanúságtételül a meghatározott időben. (1Tim 2: 5-6),