csíkos-háTTú Creative Commons License 2024.05.17 0 2 73030

"Amúgy alapvetően nem a cégformán múlik, mennyi egy gazdasági társaság működesi költsége."

Ne már! Ezt pont Neked kellene jobban tudnod, nem nekem. Te vagy az ügyvéd, és tudtommal dolgozol egy cégbejegyzéssel is foglalkozó vállalkozásnak. (Legalábbis 2021-ben még dolgoztál nekik.)

Zrt:

- Kötelező felügyelő Bizottság létrehozása, és működtetése.

- Kötelező a hitelesített könyvvizsgálói jelentés minden üzleti év zárásakor.

Most ez a kettő jutott eszembe, és ezek a működtetési költségeket növelő tényezők egy Kft esetében nem kötelezőek. Vannak olyan Kft-t, ahol igen, szükségessé válhat, de Szolnok TV esetében, ha Kft lenne, akkor az éves árbevétele, forgalma alapján nem lenne kötelező.

Egy ilyen kis cég - ma már még kisebb, sajnos - esetében a Zrt cégforma csak nagyzási hóbort, semmi más. Faraghattátok volna egy Kft-vé alakítással a költségeken, még sem tettétek. Sőt...

 

Továbbra is állítom, hogy a Szolnok TV esetében ez "tanácsadói testület" játék egy ködösítés, egy humbug. A Szolnok TV azért nem egy MTVA, vagy TV2, vagy az RTL Klub, de még csak nem is az ATV. A nagyérdemű testület egyik "hozzáértő" tagja javasolta, amikor úgy állt a dolog, hogy kiesik egy húszmillós éves bevétele a cégnek, hogy: "majd reklámokból behozzák". Teljesen fogalmatlan, médiához nem értő, a média piacról semmilyen érdemi információval, tudással nem bíró embereket sikerült delegálni.

Lehet, hogy nemes volt a szándék, de az ötlet megvalósítása az csapnivalóra sikeredett.

 

MP-ről: Nem értek egyet. Egy általam nem igazán kedvelt előadó, Azahria mondta: "Ha valaki két oldalról kapja, akkor tudja, hogy jó úton jár". Volt rá 14 évetek, hogy csináljatok valamit a most regnáló hatalom ellen. Valahogy nem igazán sikeredett, vagy nem jól látom? (Nem vagyok a TISZA tagja, mielőtt bárki is erre következtetne. Meg egyik politikai szervezeté sem.)

Előzmény: SZ Lázár Z (73020)