csíkos-háTTú Creative Commons License 2024.05.17 0 2 73018

"Kicsit a Médiatanács volt az elképzelésem."

Nyilván nem a mostani Médiatanács, legalábbis remélem. Álmodozni lehet, de van/volt erre pénz?

 

"Az igazgatóság semmilyen módon nem folyt bele a munkába..."

A változás utáni első munkanapon, a stáb értekezleten ez nem éppen ennek megfelelően lett interpretálva. Hogy diplomatikus legyek.

 

"...kéthavonta ülésezett. Ez inkább egy szimbolikus szerv volt."

És a demokrácia, a független, objektív, plurális tájékoztatás oltárán áldozva ezt nyilván ingyen tették meg. Komolyan, az elmúlt 14 évet nézve, van ma Magyarországon olyan ember, aki még annyira naiv, hogy ezt elhiggye?

 

De tegyük félre az érzelmi szálakat, vegyünk elő helyette két másikat!

- Szigorúan a fiskális dolgokat.

- A felelős, tulajdonosi szemléletet.

Kezdjük ott, hogy a város nem végtelen pénzből gazdálkodik, tehát nem jut mindenre, sok helyre még elég sem. Ennek ellenére a város vezetése valamiért fontosnak tartja, hogy ebből a szűk keretből mégis eltartsanak egy TV-t. Ha én felelős tulajdonos lennék, akkor igyekeznék ezt úgy megtenni, hogy minden felesleges kiadást lenyírbálnák erről.

- Miért kellett a Zrt cégformát választani, aminek pusztán az adminisztratív költségei: könyvelés, kötelező felügyelő bizottság, stb. nagyságrendekkel magasabbak, mint egy Kft esetében? És ezek a költségek még nem teszik lehetővé a rendes működést, ezek olyan pénzek, amik inproduktívak, vagyis nem a feladat ellátásához szükségesek.

- Egy szimpla Kft-t létrehozva is működhetne a TV, csak a közgyűlésnek, mint tulajdonosnak el kellett volna fogadnia egy olyan működési szabályzatot, ami megfelel a politikai érdekenek, a közérdeknek, és mindenkori ügyvezető igazgatón számon lehet kérni. Ez normális demokráciákban nem olyan nagy ügy.*

És ebben az esetben nem kell "léhűtőket" fizetni a város amúgyis szűkös költségvetéséből.

 

*: Csak a most regnáló hatalom által ásott árok, és a gyűlöletkeltés, uszítás ezt nem igazán teszi lehetővé. És erre a lóra felült a teljes politikai vertikum az un. ellenzéki oldalon is. A hatalom meg elégedetten nézi, hogy az van, amit ők szeretnének, így aztán azt csinálnak, amit akarnak. Ha helyzetbe is kerül egy "ellenzéki" formáció, az úgy sem lesz hosszú életű, mert ugyanazt csinálják majd. Csak azzal a különbséggel, hogy a hatalomnak van pénze, paripája, fegyvere, míg a másik oldalon jó esetben csak egy Rosinante paripa helyet...

És ezek után csak bambán bámulnak, csuklanak, és hebegnek mindkét oldalon, hogy előkerült egy Magyar Péter, meg a TISZA párt. 14 éven át (sokak szerint sokkal több éve már) nézik folyamatosan hülyének a nemzetet, és tömik a Göbbels-i prpagandával. Azt hitték, hogy ez a végtelenségi így mehet majd? Igen, az un. ellenzék is.

Előzmény: SZ Lázár Z (73010)