erobika Creative Commons License 2024.05.15 0 0 18890

Üdvözletem!

 

Az áltudomány elnevezést sajnos egyértelműen pejoratív értelmezésként használják. Az ezek alá vont területek (mint például asztrológia, idegen lények kutatása, intelligens tervezés, homeopátia, ezoterika) többnyire olyan elgondolásokat, állításokat tartalmaznak, amelyeket a tudomány jelenlegi állása mellett nem lehet bizonyítani.

 

Szerintem azonban nem minden elgondolás badarság. Lehetnek köztük olyanok is, melyek igazak lehetnek. Ezeket jelenlegi tudásunk birtokában tudományosan nem lehet alátámasztani. Emiatt azonban egy-egy ilyen területet bizonyos elgondolásait nem szabad egyértelműen elvetni. Senki nem tudhatja, hogy ezen területek elgondolásaiból mennyi lehet igaz és mennyi nem. Ezért legtöbben nem is foglalkoznak ezekkel a dolgokkal. Vagy ezért, vagy azért mert egyértelműen az összes állításokat áltudománynak könyvelik el.

 

Pedig minden területen fontos a nyitottság. Nem kell mindent elhinni, de meg lehet próbálni ésszel és logikával vizsgálni ezen állításokat, és az igaznak tűnő elgondolások előtt nyitva hagyni az utat. Hiszen ma is vannak olyan dolgok, melyeket ugyan nem tudunk megmagyarázni, mégis működnek. Az emberi kíváncsiság a megmagyarázhatatlan dolgok felé természetes, és minél több okos ember foglalkozik ezekkel, idővel annál inkább letisztulhatnak ezek az áltudománynak nevezett területek.

 

Ezért én szívesen olvasom, ha bármi érdekességet felteszel a sorozatból.

 

 

 

Előzmény: idooogeep (18889)