kannibál Kovács Creative Commons License 2024.05.15 -2 0 422420

Fiolához valószínűleg érzelmi okokból ragaszkodik a kapitány. Amennyiben az erőállapota megfelelő lesz, akkor meg lehet kockáztatni a kivitelét, mert a sok játékhiány miatt nagyon foghíjas a védelmünk. Jó lesz vésztartaléknak egy olyan ember, aki azt is tudja, hogy ha Willi Orban fingik egyet, akkor a hanghatás hány decibellel éri el a kapunk előtti ötösvonalat.

 

Csoboth kerettagságát nem értem.

 

Lisztes és Vancsa mellőzésével egyetértek. Még a fenekükön a tojáshéj és azért egyikük sem nyújtott olyan falrengető teljesítményt (nehogy már elájuljunk a belga második ligától). Ráadásul eddig maximum az edzéseken találkoztak a társakkal és így hiányozna a játékukból az összeszokottság.

 

Érdekes, hogy a Maestro korábbi kedvencei többen is akadnak, akiknek annyire lecsökkent a reputációja, hogy már fel sem tűnik a hiányuk. Itt van pl. a 2021-es Eb-t megjárt Hahn és Schön, akik idén végigfutballozták az évet, éspedig élcsapatokban. Gondolom, perdöntő volt, hogy finoman szólva nem szaggatták szét az ellenfelek hálóját. Schön pl. megcsinálta azt a bravúrt, hogy egyetlen gólt sem rúgott a bajnokságban.

De valami miatt a 2016-os Eb-t megjárt és Rossinál sokáig rendszeres pályára lépőnek számító Bese is rettentően messze került a válogatottságtól, pedig 30 évesen az ideális védőkorban van. Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy a kapitánynak van szeme, és gondolom használta is, amikor kiment MTK-meccseket nézni.

És persze hiányzik a keretből Németh András, aki nem panaszkodhat, mert tavasszal egészen sok játéklehetőséget kapott Hamburgban, mégsem tudta gólokkal meghálálni. Amennyiben a kapitány nem szereti a lufikat, akkor igaza van Németh mellőzése kapcsán.

 

Sallói és Dárdai P. kezdettől fogva nem kellett a kapitánynak, az utóbbi csak kényszerhelyzetben került be a csapatba. Bár Dárdainál tavasszal megvoltak a gólok és a jó formára sem lehet panasz, mégis mellőzött maradt. Őt azért nehéz megítélni, mert az edzője bizonyosan elfogult a személye iránt, vagyis a tényleges csapatbeli súlya majd az ősszel fog kiderülni.