david0020 Creative Commons License 2024.05.14 0 0 23177

"Na annak ellenére eddig minden rivális edzőt leültetett egyedül Klopp tudott lépést tartani vele, bár ha jól számolom ő is csak úgy, hogy 5 bajnoki cím vs 1 bajnoki cím."

Igen, ez igaz, de csalóka a dolog, hisz Pool kétszer is csak 1 ponttal maradt le és 18/19ben 97!, 21/22ben pedig 92! pontot gyűjtöttek, ami legtöbb PL idényben röhögve elég a bajnoki címhez. A pechjük az volt mindkétszer, hogy volt egy nagyon kicsivel erősebb és kiegyensúlyozottabb City, bár egyik idényben sem hibázott a Pool, azt hiszem talán mindkét szezonban utolsó 10-15 meccsét mindkét csapat kivétel nélkül hozta, ami brutális. Szóval elmondhatjuk, hogy egyedül Klopp volt képes lépést tartani Peppel. 3 idényben is köztünk és Pool javára dőlt el a cím, 18/19ben és 21/22ben végletekig kiélezett harc volt, míg 19/20 csalóka abból a szempontból, hogy azt dominánsan nyerte a Pool, ott esélyesünk sem volt a végső győzelemre. Az volt a 16/17es mellett a másik olyan szezon, amikor brutálisan félresiklottunk. 

 

"Mondjuk az érem másik oldala ha távozik Pep tőletek, akkor azért lesz egy erős visszaesés, nem lesz olyan gyakoriak a bajnoki címek, valszeg akkor tud majd más edző odaérni igazán. Az ő távozása lehet akkora mélyütés lesz mint anno volt öreg Ferguson távozása a Man Unitednél akik még mindig keresik önmagukat azóta is."

Ebben is tökéletesen igazad van. Én is pontosan ugyanezt érzem, hogy lehet egy hasonló visszaesés mint ami MU-nál volt. Pep olyan karakter, akit nehéz, majdhogynem lehetetlen lesz pótolni, úgyhogy nyilván ez a sikerszéria is, amit most csinálunk PL-ben, Pep távozása után vélhetően véget ér. Kérdés számomra az lesz, hogy onnantól ki veheti át a stafétabotot, visszatér e esetleg a Pool Slottal vagy Arteta Arsenalja, MU sem fog örökké vergődni és a Chelsea se nyilván. 

Előzmény: DeAndre777 (23176)