hello40 Creative Commons License 2024.05.14 0 0 3244

Mindkettőt nagyon jól látod! :-))

 

Csak egy példa a tegnapi beszélgetésből: a meghívott dramaturg elmondta, hogy a következő szezonban az Imposztor és a Rémségek kicsiny boltja bemutatói lesznek az ő munkái.

Utóbbi kapcsán nem csak az ügyben folytatott visszamenőleg több évszázadra kutatást, honnan eredt a szerző témaötlete, de a húsevő növények biológiai sajátosságainak is utánaolvasott.

Mint mondta, érdekes is izgalmas dolgokat talált - a darabra gyakorolt  hatásukkal majd a nézők az előadás kapcsán fognak találkozni...

 

Ami engem illet, 7 évesen vittek el először a szüleim egy János vitéz előadásra - annyira elvarázsolt, hogy a színház egy életre rabul ejtett. Nem csak a végeredmény érdekel, hanem az előadás, 1-1 alakítás megszületésének folyamata is. Számomra az a csoda létrejöttét jelenti.

Nagyon tudom tisztelni azokat a művészeket, akiknek 1-1 nagyszerű színházi élményt köszönhetek.

Aztán 8 évesen az Operába a Diótörőre vittek el, az pedig a balettet szerettette meg velem. Később már a modern irányzatait az Eck Imre által létrehozott Pécsi Balett legendás társulata által ismertem meg. Abból is tartós szerelem lett: pl. a Pécsi Nyári Színház előadásaihoz időzítettem az éves szabadságom kivételét, hogy ott lehessek.  Aztán összeismerkedve és -barátkozva velük, Eck Imre megengedte, hogy fotózzam is az előadásaikat. Nagyszerű emlékeket őrzök róluk.

 

Az itt és most örök izgalmas élménye minden előadás.

 

 

Előzmény: Csimpolya (3243)