LézerPulyka Creative Commons License 2024.05.14 0 0 88241

Jó magam is, sparringoltam már kickboxosok ellen, többnyire k1 szabályok szerint. Nagyon hasonlókat tapasztaltam, szintén a rúgások kapcsán. Az én rúgás tudásom onnan van, hogy capoeiráztam és bartitsuztam. Ugye a bartitsu többnyire a savate-ból átvett rúgástechnikákat alkalmazza (ráadásul az akkori bartitsu oktatóm az egyben savate edző is volt). Egyszerűbb - értsd akrobatikamentes - capoeira rúgásokat alkalmaztam, sőt még csak nem is gingáztam, de már ment a hiszti a sparring partnerek részéről.

Holott én nem cigánykerekezve rúgtam (amikor rendes bokszkesztyű - tehát nem mma-s kiskesztyű! - van a kezeden, abban eleve nem is célszerű cigánykerekezni, szerintem. Legalábbis én nem mertem). 

 

Talán azért nem tetszik nekik, mert ismeretlen, stílusidegen, nekik nem a megszokott. Viszont a rúgás, az rúgás. Véleményem szerint nem probléma az, ha sparringon kissé stílusidegen technikákat alkalmaz az ember, tapasztalatszerzés céljából sem rossz az ilyen. Jó bővíteni a látószöget, ne csak mindig a saját stílusunkon belül "burokban" gyakoroljon az ember. 

Előzmény: sszasza (88239)