DirkG Creative Commons License 2024.05.13 0 0 26577

Igen, ha teljesen kinyitom a kerti csapot, akkor mérek ennyit.

 

Viszont a &@!!"$$$***-ba.... megvan a probléma. Gyakorlatilag az első commenteddel megválaszoltad. Egy koszos központi szűrő okozta. 3-4 éve átmosattam a házban a fűtési köröket, ekkor jelezték a szakik, hogy túl nagy a bejövő nyomás, javasolnak egy nyomáscsökkentőt (8 bar-ról 5-re). Azt nem mondták, én meg nem is néztem, hogy ennek a cuccnak az alján van egy kis üvegházas szűrő. Teljesen véletlenül tapogattam ki ma reggel a vízóraaknában. Hozzáférhetetlen, láthatatlan, de szerencsére van rajta egy átmosócsap. Ezt kinyitottam, hagytam max nyomáson zubogni a vizet 1 percig. A problémás öntözőköröm ezután megjavult, pattognak ki a fejek mint régebben. Nyilván a többit is érintette, csak ennél a körnél van a legnagyobb vízigény, ezért itt jött ki először.

 

Egyébként nem bánom, sokkal jobban megismertem így a rendszert, lett táblázatom a szórófejekkel, beállításokkal, és rajzokat is készítettem végre.

 

Persze ami nem hagy most nyugodni, az az a nyitott kérdés, hogy miért működik a 73 liter/perc vízigényű kör tökéletesen. Fun fact: a kerti csapnál továbbra is kb. 55 liter/perc hozamot mérek.

 

Előzmény: nudli11 (26576)