Ireland7 Creative Commons License 2024.05.12 0 3 23152

Fogadni mernék rá hogy semmi nem lesz a 115 vádból, kibaszott nagy kamu az összes, ha csak a fel igaz lehetne amivel a klubot vádolják, akkor angol adóhatóság, az angol különböző bűnüldöző szervek stb. már rég berongyoltak volna a klubházba lefoglalni mindent kb. nem pedig arra várnának hogy a PL "kangaroo court"-je évekig nyomozgasson. PL szerint teljesen auditált több mint 10 évet átölelő eddig is nagyító alatt lévő könyvelésben vannak szándékos tévedesek, csalások, hibák stb. Ha ezt nem tudják kétséget kizáróan bizonyítani, akkor a teljes PL vezérkarnak fel kell állnia és vállalni a következményeket.

Lejártó kampány az egész alighanem erős lobbival a rivális kluboktól a PL felé.

 

Kb. mintha lenne egy magyar klub ahol van egy vád hogy több milliárd fontos adócsalás van, és a NAV éveket várna arra hogy az MLSZ lefolytassa a saját vizsgálatát, mielőtt elkezdenek nézelődni ők maguk. Juventusnál tudtommal amikor voltak vmi pénzügyi vádak nemrég, az olasz ügyészség vitte a nyomozást ha jól rémlik. :)Amellett persze a Serie A is nézelődhet, de na, de ha van stikli valóban, akkor azt komolybb szerveknek kell vizsgálni. (Magyar példa annyiból sántít hogy itt valszeg ha lenne is ilyen, nem lenne semmilyen vád mert a NAv és az MLSZ is így vagy úgy de Orbán embereiből áll.:D)

Amivel a klubot vádolják az olyan magasra teszi a bizonyítási kritériumot, hogy ha csak nincs 100% tuti bizonyíték  PL kezében (ha lenne nem telne ennyi időbe az egész) akkor kártyavárként fog összeomlani ez az eljárás ami után lehet felmerül majd a klubban hogy érdemes-e esetleg egy válaszreakcióban beperelni a PL-t mert ennyi erővel bárki ellen ki lehet találni 100 hamis vádat és évekig tematizálni ezzel a sajtót mr előre bűnösnek kikiáltva bármelyik klubot.

H meg a végén csak azokban lesz bűnös a klub, hogy nem működött együtt de konkrét durvább vádpontokban semmit nem tudnak bizonyítani, kb. pont ez volt az Uefa ügy kimenetele, az szintén óriási PR veszteség a PL-nek. Hogy megvádolnak vkit háborús bűnökkel, mészárlással, emberrablással meg 100 másik váddal, és a végén csak annyit tudnak ráverni hogy nem fizetette be a parkolási cetlit  többi vádat ejtik, mert a többire nem volt bizonyíték, tehát akkor BŰNÖS végül is mert volt vmi amiben igaz volt az egyik vád. Persze csak arra amire sporting sanctiont nem lehet adni...

 

Pláne elnézve hogy a sokkal kisebb, fekete-fehér ügyekből is mekkora felfordulást csinált a PL jogi osztálya (Forest, Everton), rettenet balfasz PL vezetéssel van dolgunk. Egy értelmes PL vezetés a végleges Uefa-CAS döntés után zárta volna le az egészet. Ki tudja lehet a vörösmezes klubok már akkor szuperligás kilépéssel fenyegették a PL-t ha nem indít eljárást a City ellen.:D

 

Tudtommal ősszel kezdődik majd a meghallgatás (de még nincs bejelentette időpont), és onnan még hosszú hónapokig tarthat az egész. Azt el tudom képzelni hogy előzetesen egy csomó vádpont el fog tűnni, mert jó része akkora baromság hogy a PL independent panelje se fog hülyét csinálni magából majd teljesen. a pár nyilatkozatból amit R. Masters tett mint PL főnök, egy teljesen hülye bábu figura, sztem már ő is bánja hogy ebbe belekezdett. De kiváncsi leszek a végkimenetelre, ebből a szempontból optimista vagyok, és klub felől is ilyesmi pletykák jönnek, igaz semmi konkrétum még nincs.

Előzmény: RaWF (23149)