aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2024.05.12 0 0 62752

Hát ja. Ha elviszi/beveszi egy kereskedő, akkor "buksz" rajta x összeget, amit ha a ráfordított időt nézed (suvick, szilikonozás :) ), meg a hülyékkel töltött telefonálás, autó mutogatása, megígéri, de nem jön, te meg vársz, akkor lehet hogy előbbi jobban megéri. Simán el lehet vele b@szni napokat.

 

 

Tipp: Ha ma kivonatod a forgalomból ideiglenesen, akkor visszajár a gk adó időarányos része neked az év hátralevő részéből, és az új tulajt terheli a vásárlás/forgalomba helyezés napjától. Pár éve 2ezer Ft volt az illetéke, rendszámot forgalmit nem kellett leadni. A KFB is megáll abban a pillanatban, szintén visszafizetik neked az időarányos részt. Én január első napjaiban adtam el, a kereskedő vonatta ki még aznap és ott gyakorlatilag az egész évest visszakaptam, illetve nem rótták ki eleve, csak pár száz Ft-ot :)

 

Kereskedő pedig az 5milllás autóra ugyanúgy ráteszi a saját X Ft hasznát, mint a 10 millásra. A polír, a takarítás és a suvick, a szilikon :) , a munkaideje, az ügyintézés, a fizetett hirdetés, kb ugyanannyi egyikre is másikra is értéktől függetlenül. Így olcsóbb autónál nagyobb a bukta érzés, de ez csak érzés...

 

A vevő is sokféle. Van aki nem vesz kereskedőtől, mer' az drága, majd ő okosba'. Van aki meg nem vesz magánembertől, mert nem ért hozzá, és neki a pénzéért kezébe adott okmányokkal, hitelszerződéssel legyen autója, szavatossággal (és igaza is van szerintem).

 

 

Előzmény: saválló (62750)