Mazsola0070 Creative Commons License 2024.05.10 0 1 113640

Szenes Andrea műsorvezetői munkásságát az olvtársak már ismertették, ezért csak egy érdekesség:

 

Szenes 1999. májusától a Magyar Televízió műsorokért felelős alelnöke volt (hogy hogyan, miért került erre a posztra, nem tudja senki), hivatalosan egészen 2003. nyaráig.

 

Igen, nem tévedés, ő volt az MTV műsorokért felelős alelnöke a Kordokumentum megszűnésekor is, hogy ebben volt-e szerepe, arra nincs adat.

 

Apró szépséghibája a dolognak, hogy 2001. februárjában az MTV akkori elnöke hatáskörtúllépés miatt kirúgta Szenest, viszont valamit benézhettek, mert a bíróság 2003. februárjában jogerősen visszahelyezte az alelnöki posztra, azaz a kirúgása jogellenes volt.

 

Érdekes adalék, hogy a bíróság a kirúgása jogellenessége miatt a két éves időszakra (amikor nem dolgozhatott) 30 millió forint elmaradt munkabért ítélt meg neki, azaz a 2000-es évek elején 1.250.000 Ft/hó bérért alelnökösködött, ami még ma sem számít rossz fizetésnek, hát még 22 éve…

 

Viszont ennek ellenére már nem maradhatott sokáig alelnök, mert 2003. nyarán lejárt a határozott idejű megbízása, így újra mennie kellett, meg is szüntették a posztját.

 

De ebben is volt egy csavar, mert a szabályoktól eltérően az MTV Kuratóriuma hivatalosan nem mentette fel az alelnökségből, így még hónapokkal később is azt nyilatkozta, hogy szerinte ő jogilag továbbra is alelnök, mert csak akkor szűnik meg a megbízása, ha a Kuratórium felmenti.

 

Mivel ez aztán soha nem történt meg, így az ő logikájával akár az MTV örökös alelnökének is tekinthető.

 

 

 

Előzmény: Babetta anyo (113629)