Wic Creative Commons License 2024.05.10 -9 0 94

Érdekes történet, érdemes visszaolvasni, mi is történ 2010 környékén a főváros kezelésében álló gyermekotthonban.

A jelentés 2011 elején készült el, előtte legalább egy évig vitte haza a lányokat a nevelő.

https://index.hu/bulvar/2011/02/04/fonok_volt_a_kislanyokat_hazavivo_gyermekotthoni_nevelo/

https://index.hu/bulvar/2011/03/23/a_cseppko_utcai_gyermekotthon_ugyeinek_hattere/

A férfi 2006. május 8-tól dolgozott az intézményben, sokáig egyszerű nevelő volt abban a csoportban, ahol a két testvér, a most hét-és nyolcéves kislány élt, tudtuk meg az igazgatótól. 2009 őszén az akkori vezetés magasabb beosztást ajánlott neki. Csoportvezető nevelői posztot kapott, de egy másik otthon másik csoportjában. A férfi azzal a feltétellel ment bele a váltásba, hogy magával viheti a kislányokat. Kérését teljesítették, a gyerekek vele mentek az új csoportba, gyámjuk azonban továbbra is a régi otthon vezetője maradt, aki így távolabb került tőlük, nem látott annyira rá mindennapi életükre. A névtelen levél szerint nemcsak a gyám, hanem régi pszichológusuk és családgondozójuk is szem elől tévesztette őket.

A csoportváltás óta mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a férfi erősen kötődik a két kislányhoz. Forrásaink szerint ezt a nevelő fel is vállalta, és azzal magyarázta kollégáinak, hogy három fia van, mindig is vágyott lánygyerekre. Senki sem tudja, pontosan mikor kezdte engedély nélkül hazavinni magával éjszakára a kislányokat, és mikortól töltötte néha ő bent az éjszakát a gyermekotthonban, egy ágyban a kislányokkal.

...

A botrányt végül egy új nevelő robbantotta ki, tőle és egy pszichológustól kapott jelzést az otthonvezető és a gyerekek gyámja, aki ezután bejelentést tett a II. kerületi kapitányságon. Az igazgató szerint mindez egy nap alatt, tavaly december 16-án zajlott le. A rendőrség azóta ismeretlen tettes ellen nyomoz kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. Vizsgálták azt is, molesztálták-e a gyerekeket, de szemérem elleni erőszakra utaló körülmény a rendőrség legutóbbi közlése szerint eddig nem merült fel.

 

https://index.hu/bulvar/2011/07/27/nem_hibazott_a_pedofilgyanuba_keveredett_nevelo/

A Cseppkő utcai gyermekotthon pedofíliagyanúba keveredett nevelője ellen a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közölte: az ügyben "kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen" a II. kerületi rendőrkapitányság folytatott nyomozást. A szakértői vélemény, valamint a tanúkihallgatások alapján a hatóságok azt állapították meg, hogy "a cselekmény nem bűncselekmény", így az ügyben indított nyomozást a nyomozóhatóság megszüntette.

 

 

Tehát összefoglalva:

Az illető pedofília gyanújába keveredett, és a szakértők bevonásával végrehajtott rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy nem történt pedofil bűncselekmény.

 

És most eldöntheted, hogy a 2006-2011 közötti időszakban történt a rendőrség, vagy a szakértők hibáztak-e, vagy tényleg nem volt pedofil az illető.

Előzmény: questt (90)