pecáska Creative Commons License 2024.05.09 -1 1 10591

"Hanem a félműveltségből eredő butaságok."

 

Oóh, szóval a Darwint emlegetők félműveltek? Merthogy én nem másról írtam.

 

"

Nincs olyan száraz környezet, ahol a bacik el ne tudnának vegetálni.

És egyes bacik tápláléka konkrétan"

 

Na várjunk ár egy kicsit! Hová rohansz? Egyelőre arról volt szó, hogy a vízből ki és, amelyia vízből ki az biza nem alkalmazkodott még semmihez, hiszen nem is tudja annak szükségét. Mivel nem tudja annak szükségét, miért vált volna hirtelen a hirtelen létrejött szárazságban kemotróffá. Különben is a bacik nem a szárazon kemotrófok, hanem a nedves környezetben. A nedves környezetben van bomlás, nem a szarázon. A szárazon kiszárad még a bomló, nem bomló baci is.

Szóval a bacit kihozta a párolgás ez rendben van, de hogyan, miért lett volna képes alkalmazkodni a változó száraz környezethez, ha egyszer szárazon kiszárad? Tudod, nem a páradús barlangokról van szó, hanem a száraz terméketlen földterületről, ahol növénynek és egyéb életnek jele sincs.

Persze ab ovo hogyan került élő az élettelen vízbe, nagy betűs KÉRDÉS?

 

"

Figyeld, nem-túl-okos barátom!

A növények év-százmilliók óta éltek a tengerekben algák, és ezekből részlegesen szerveződött moszat és hínár formában. Aztán ahogy a légkörben megnövekedett az oxigénszint"

 

Na tessék, már megint kihagytad az alapot. Algák már hej de régen, miközben az elébb még csak baktériumok voltak, amelyek véletlenül szeretik a sós vizet, amely egyetlen 1 szer képes volt úgy alakulni, hogy az élet szükségéhez alapvetően különböző és egymást nem tűrő feltételek mégis egyszerre voltak jelen. Ugye így gondolod? Persze minden bizonyság nélkül, ls ezt higgye minden olvasó, ugyi?

 

A kemotróf baktérium, amelyik szereti a száraz homokot. Mesélhetnél erről, hogyan bontja a szárazon a kiszáradt baktérium a száraz homokot! :P Persze a száraz homok száraz vegyület is akár.

 

"Aztán ahogy a légkörben megnövekedett az oxigénszint, és emiatt az UV sugárzás hatására ózon jött létre, ami viszont elnyelte a perzselő UV-t"

 

Namost alap kérdés; - a moszatok ugyi úgy egyébként oxigént lélegeznek? Ha nem volt, hogyan jöhettek létre? Ha pedig eleve olyan fejlődés volt, amelyik az oxigén mentes, v. szegény környezethez alkalmazkodott, mit van úgy oda a tudomány, hiszen az élő képes alkalmazkodni a változó, változott körülményekhez?

Szóval az UV-t tűrő moszatok hogyan élték túl az UV hiányát az ózon létrejötte után? Most a szilárdító vázakat tegyük későbbre, ha ugye túl jutumk az elejétől, vagyis az élet eredetétől.

 

"A mesét egyébként a "kurkásszuk egymás kis lelkét verbálisan" bibliamagyarázós és ima-topikokban találod."

 

Darwin nem írt Bibliát, bár írását sokan annak képzelik.

 

Előzmény: Elminster Aumar (10590)