pecáska Creative Commons License 2024.05.09 -1 1 10583

Jó a nicknév. Van erre mérce, v. csak önítélet? Na nehogy félre érts, nem az ítéletem, csak elsőként ez a gondolat jött be. Szerintem a a szennyezést csak az képes minimalizálni, akinek odalettek igényei. Az igények ui. szennyező tevékenyéseg követelőek.

 

Egyébként belekezdtem a hanganyag, v. beszélgetés megtekintésébe, de felfüggesztettem már az elején egy alapvetően zavaró ok miatt. Az pedig a "sokan vagyunk" kijelentés, amelyet követett a "számos tudományág képviselői, már azon törik a fejüket...". Miközben még abban sem sikerült tudományosan megegyezni, hogy a gomba állat é, v. mi. Ezek pedig azért zavaróak, mert tévesen azt üzenik, hogy anno pl. a kerék feltalálója, ha egyáltalán fel kellett találni azt, hogy a kerek az gurul, eleve az emberiség jövőjének megváltoztatására törekedve hozta létre a tengelyen forgó kereket, nem azért, mert javítani akart saját, v. közössége nehéz helyzetén és ehhez benne volt, már az emberben, a kézség és kézségének lehetősége a létrehozatalra. Talán cipő azért lett, mert jobb cipőben az emberiségnek, v. azért, mert könnyebb lett a mezitláb nehéz körülmények között lévőknek?

Ha pedig a Bibliát olvasva azt nézzük, hogy "lakjátok be a Földet", akkor nincs abban olyan, hogy a pl. Marsot ne.

Szóval nekem a "sokan vagyunk" nem a fejlődést sugallja, hanem egyfajta suicide magatartást, ami leépítő, nem pedig jövőt. Ráadásul a "sokan vagyunk" másokra néző ítélet is, miközben semmilyen másokra néző általános elítélő ítéletre nincs lehetőség. Ha pedig nincs, hiszen ítéletet csak bíróság mondhat ki, akkor mi alapján gondolkodhat számos tudományág képviselője mások életének megváltoztatásán úgy, hogy a mások nem is tudnak erről. Olyan ez mint Ukrajna ellen az orosz támadása, amit ugye senki sem hitt, senki sem gondolt komolyan.

Erre fel kérdezehetem én azt, hogy miért nem dolgozta még ki a tudomány az emberek általános békéjét szolgálva, hogy az orosztól ne kelljen már semmilyen nyersanyagot vásárolnia annak a naív nyugatnak, amelyik a leszerelés és globalizáció közepette nem gondolt (jogosan) egy orosz háborúzó lehetőségbe? Persze, ha belegondolok, az orosz háborúja eddig egyebet sem ért, mint sem a "sokan vagyunk" gondolat kiszolgálójaként létrehozott számtalan áldozat létrehozatalát. Az ui. biztos, amelyik visszahozhatatlan áldozatul esett katonának nem volt utódja, már nem is lesz.

Amit az emberiség biztos megtanulhatott, ezért talán meg is tanult, múltjából, hogy a háborúk az áldozatok árán kívül semmire sem jók.

 

Előzmény: Minimálszennyező (10578)