RnD Creative Commons License 2024.05.08 -3 4 85

Persze, minden stat-ot lehet a végletekig finomítani.....amíg aztán nem lesz értelme összehasonlítani a különböző adatokat mert annyira 'speciálisak'.

 

'Ziccerpassz' csak akkor ha a passz után aki kapja azonnal gólhelyzetbe kerül és rálövi a kapura a labdát (vagy hetes). Tehát ha 'helye lett volna' de nem merte kapura vinni/lőni - az ilyen egyébként nagyon ritka - akkor szó nem lehet ziccerpasszról.

 

'Assziszt szélre' ha ez j2/b2-ből érkezik, mindig meg kell nézni h a passz előtt 'területet nyitott-e' a labdát adó játékos a szélsőnek azaz összekapta-e a védőket és így helyzetbe hozta őt. Klivinyi előtt az adott helyzetben összefutott több SWE védő is, ezért az a passz szvsz assziszt értékű. Ha b3/j3-ból vagy még messzebbről megy le a labda szélre akkor azt kell nézni h gólhelyzetben van-e a szélső amikor megkapja a labdát. Ha nincs, akkor nem assziszt.

 

Ha az asszisztnak van jelentősége - és az assziztot adó játékosnak írjuk be pluszban - akkor a ziccerbe adott passznak is kell h legyen jelentősége, elvégre ezt ugyanúgy ziccerbe adta a játékos és nem az ő hibája h ebből aztán nem lett gól. Hogy kosárlabdában meg fociban ez hogy van az nem érdekes.

 

Egy 'átlövőnek jó ütemben feladott labda' akkor assziszt ha az átlövő rögtön gólhelyzetből lőhet utána kapura (azaz nincsenek előtte blokkoló/kilépő védők). Ha vannak akkor az nem gólhelyzet hanem egy teljesen átlagos játékszituáció amelyikben az átlövőnek még meg kell oldani egy két problémát a kapura lövés közben (például azt h blokkot elkerülje a lövés, a kilépő védő ne tudja érdemben faultolni etc.)

 

Szóval lehet ezt finomítani de érdemes azért néhány 'alapkategóriában' gondolkodni.

Előzmény: Azosztigen12 (83)